Returul Ligii Naționale de baschet masculin începe mâine, la sala Constantin Jude, cu partida în care echipa noastră întâlnește campioana, CSM Oradea. Jocul contează pentru etapa a VIII-a și începe la ora 18,00. 

”Ne-am antrenat cu adevărat bine în această perioadă de pauză competițională. Încercăm să fim mai competitivi pe zi ce trece. Am făcut atât pregătirea obișnuită, cât și cea spefică adversarului pe care îl vom întâlni și problemelor pe care ni le-ar putea pune. Se poate spune că Oradea este favorită în această dispută, însă am încredere în jucătorii mei”
Antrenorul SCMT, Miodrag Perisic

 

Bihorenii au făcut patru victorii în cele șapte partide din tur, în vreme ce alb-violeții au câștigat două meciuri și au cedat în cinci înfruntări. În prima etapă a campionatului, la Oradea, CSM a învins trupa de pe Bega, cu 76-65, meci ce a însemnat debutul în Liga Națională pentru mulți dintre jucătorii echipei noastre, transferați în vara acestui an. 

LNBM se reia după pauza generată de meciul naționalei de seniori: 88-83, cu Kosovo, la Oradea, în precalificările Euro 2021. Violeții au avut doi reprezentanți la lotul național, Dragoș Diculescu și Cătălin Baciu. Acesta din urmă a jucat vreme de nouă minute și 50 de secunde, în care a izbutit cinci puncte și patru recuperări. ”Întotdeauna este bine să ai întreg lotul la dispoziție, dar absențe precum ale lui Baciu și Diculescu, plecați la lotul național, nu ne deranjează deloc”, a afirmat Miodrag Perisic, adăugând: ”Antrenamentele ar fi fost mai tari cu ei pe parchet, însă știm că vin pregătiți de la echipa națională și ne gândim că se reintegrează repede”.

Principalul grupării noastre își dorește ca suporterii să vină în număr cât mai mare la sala Constantin Jude: ”Vreau să fac un apel către suporteri, să vină la meciul de luni. Băieții au nevoie de ei, echipa are nevoie de ei, iar orașul merită sprijinul tribunei. Peste tot unde mergem, găsim săli pline și ne-am dori ca și la noi să vină cât mai mulți suporteri, ca să avem rezultate bune împreună”, a declarat Miodrag Perisic. 

Aruncarea simbolică de start a meciului cu Oradea va fi oferită de unul dintre cei mai fideli suporteri ai clubului nostru, Andrei Heinrich Gerber.