Tânărul nostru jucător, Bogdan Penciu, a participat, la mijlocul acestei luni, la un stagiu de pregătire și meciuri amicale, cu naționala de juniori U18 a României. Junii tricolori s-au reunit la Târgoviște, unde la finalul cantonamentului de zece zile au susținut trei partide amicale.

”A fost o mândrie pentru mine să fiu desemnat căpitan al echipei. Nu am știut înaintea meciurilor că voi avea această calitate, dar mi-am asumat responsabilitățile. A fost un stagiu foarte util, am lucrat pe diferite niveluri de intensitate și sper să ne fie de folos în perspectiva Campionatului European – divizia B, de anul viitor, de la Oradea”
Bogdan Penciu

 

România a avut două formații – A și B – iar Bogdan Penciu a fost desemnat căpitanul echipei A. În partidele de verificare, România A a înregistrat două victorii și o înfrângere:

67-82, cu Macedonia; Penciu 2 puncte

81-57, cu Bulgaria; Penciu 11 puncte, 3 recuperări

88-62, cu România B; Penciu 16 puncte

Următoarea acțiune a lotului U18 al României va fi în februarie 2019. 

Jucătorul originar din Deta și format la academia clubului nostru a vorbit și despre ultimul joc din acest an al formației sale de club, cel cu Steaua, din deplasare: ”O să fie un meci greu, cu atât mai mult cu cât este foarte important. Avem șansele noastre și când spun asta mă gândesc că am câștigat clar disputa din turul campionatului. Mergem în București cu dorința să obținem victoria, să încheiem fericit anul 2018”, a afirmat Penciu, baschetbalist care va împlini 18 ani în luna martie. 

Partida Steaua București – Baschet SCM Timișoara, din etapa a XII-a a Ligii Naționale, Grupa Valorică A, se va juca sâmbătă, 29 decembrie, de la ora 19,45, și poate fi urmărită în direct la Digi Sport 2.