Alb-violeții joacă ultima partidă din 2018, în antepenultima zi a anului. Etapa a XII-a a Ligii Naționale de baschet masculin, grupa A, aduce o deplasare pe terenul echipei Steaua București, meci programat mâine, sâmbătă, de la ora 19,45.

”Mergem la București cu gândul de a câștiga. Este o partidă importantă și pentru noi și pentru ei, în vederea luptei pentru calificarea în grupa 1-6. Starea de spirit este bună și am încredere că aceasta se va reflecta și în jocul nostru”
Cristian Bota, antrenorul SCMT

 

Se înfruntă două formații care au schimbat radical lotul în pauza dintre sezoane și au avut nevoie de acomodare. Gruparea noastră se află pe poziția a șasea, cu 14 puncte, în vreme ce Steaua este un loc mai jos, dar cu același punctaj. 

Doi dintre jucători noștri au evoluat sezonul trecut pentru trupa roș-albastră. Este vorba despre Dragoș Diculescu și Cătălin Baciu. Tânărul Diculescu a făcut un meci foarte bun, săptămâna trecută, contra Piteștiului, reușind 17 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și două intercepții. ”Consider că ne aflăm în fața celui mai important meci de până acum. Gândul nostru este doar la victorie, însă acest lucru nu va fi ușor pentru că Steaua este o echipă bună, cu jucători experimentați. Dacă vom da totul pe teren și vom rămâne uniți pe tot parcusul meciului, sunt de părere că avem sanse mari să obținem un rezultat pozitiv și să facem un pas important spre Top 6”, a afirmat Diculescu (19 ani). 

În tur, la 3 noiembrie, echipa noastră s-a impus în sala Constantin Jude, cu 78-62, meci în care pivotul Vladan Vukosavljevic a fost aproape de double-double, cu 15 puncte și 9 recuperări. Meciul de mâine poate fi urmărit pe Digi Sport 2.