Echipa noastră a început meciul de pe terenul echipei Steaua București cu cinciul Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic, Vukosavljevic și a stat aproape de gazde, în primul sfert. Chiar dacă ”militarii” s-au desprins la 13-8, violeții au venit cu un run de 7-0, după care prima perioadă de joc a fost echilibrată. Pivotul Vladan Vukosavljevic a fost aproape de a ajunge în double-double din primele zece minute, pe care le-a încheiat cu 12 puncte și 9 recuperări.

”Șansele de calificare în grupa 1-6 ne-au crescut considerabil odată cu această victorie, dar nu este totul decis. Vreau să felicit jucătorii pentru modul cum au jucat de-a lungul tuturor celor 40 de minute. Am avut o rotație destul de bună, toți jucători de pe foaia de arbitraj au marcat și ați văzut că am schimbat semnificativ echipa în sfertul al doilea, cel în care ne-am desprins. Vukosavljevic este un jucător de Top Class, și-a arătat valoarea și în acest meci și sper să ne ajute la fel de mult și în viitor. Vreau să le spun LA MULȚI ANI suporterilor noștri și să-i invit la sală, la meciurile din 2019”
Cristian Bota, antrenorul SCMT

 

Desprinderea băieților antrenați de Cristian Bota a venit la mijlocul sfertului secund, pe fondul unui joc în viteză și a reușitelor venite din partea tuturor jucătorilor trimiși în teren: de la 29-30, ai noștri s-au dus la 29-42, iar diferența de la pauza a fost din două cifre, 33-44. 

Evoluția convingătoare a continuat după odihnă: diferența a crescut la 22 de puncte (67-45), în ultimele secvențe ale sfertului al treilea. 

Steaua a încercat să revină la începutul sfertului ultim, când formația noastră a înscris doar două puncte în primele patru minute, dar tot ce a reușit a fost apropierea la 12 puncte (57-69). Vukosavljevic, cu o triță, a deblocat echipa și totul a curs spre o victorie la scor și cifre impresionante pentru Vladan, 32 puncte, 19 recuperări

Steaua - SCM Timișoara 70-85 (23-22, 10-22, 14-23, 23-18)

Timișoara: Vukosavljevic 32 puncte, 19 recuperări (index 41), Randolph 12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, Pesakovic 8 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Calotă 7 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Komatina 6 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții, Baciu 6 puncte, 4 recuperări, Diculescu 5 puncte, Coconea 4 puncte, Brown 3 puncte, 2 recuperări, Stojadinovic 2 puncte, 3 recuperări

Steaua: Delas 20 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive

Echipa noastră joacă viitorul meci, luni, 7 ianuarie, de la ora 18,00, pe terenul formației Dinamo București. Un succes ar fi echivalent cu calificarea matematică în Top 6.