Echipa noastră joacă în deplasare, în ultimele două etape din prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin, grupa A. Proximul meci va fi luni, 7 ianuarie, pe terenul echipei Dinamo Știința București, de la ora 18,00, iar următorul la Craiova, la finalul săptămânii viitoare. 

”Meritul este în primul rând al echipei și al antrenorilor. Dacă ținem cont de situația noastră extrasportivă, ca să spun așa, este o performanță această calificare. Doar noi, cei din club, știm ce greutăți întâmpinăm în acest sezon. Și în condițiile în care Steaua a pierdut și suntem calificați, noi mergem la victorie împotriva lui Dinamo. Chiar dacă Tudor Costescu își dorește un succes împotriva fostei echipe, o să-i fie foarte greu”
Ilie Trițoiu, președintele Baschet SCM Timișoara

 

Gruparea din București este condusă de pe margine, din acest sezon, de Tudor Costescu, cel care a avut două mandate pe banca formației noastre, cel mai recent încheiat în vara lui 2018. Dinamo este pe locul al optulea, fără vreun success în primele 12 runde, în vreme ce echipa noastră ocupă poziția a șasea, cu un bilanț de patru victorii și opt înfrângeri. 

În tur, la 10 noiembrie, violeții au învins - 83-70 - cu pivoții în prim-plan: Vukosavljevic 23 puncte, Baciu 9 recuperări. Ordinea meciurilor Timișoara-Dinamo a fost inversată în acest sezon, la solicitarea bucureștenilor, făcută în toamnă, când sala lor era indisponibilă, iar înfruntarea a avut loc la sala Constantin Jude. Asta face ca echipa noastră să încheie prima fază a campionatului cu trei deplasări: victoria cu Steaua (85-70) și aceste două meciuri, de la București și Craiova. 

Interviul integral cu Ilie Trițoiu, președintele Baschet SCM Timișoara, îl puteți asculta pe canalul Sound Cloud al clubului nostru, la acest LINK.