Primul meci din 2019 a însemnat pentru echipa noastră – precum ultimul din anul precedent – o deplasare în București. De această dată, ”Leii din Banat” au înfruntat Dinamo Știința, într-o partidă ce a contat pentru etapa penultimă din prima fază a Ligii Naționale, grupa A.

Primul nostru cinci a fost compus din Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic, Vukosavljevic. Gazdele s-au dus la 8-2, însă avantajul nu a fost de durată: ”tripla” lui Brown a adus Timișoara la conducere – 13-12, după șase minute. Apoi, câteva greșeli în ofensivă au permis dinamoviștilor să se distanțeze din nou și să aibă +6 la finele primelor zece minute. 

”Sunt bucuros pentru victorie și îi felicit pe băieți. Totuși, nu am făcut un meci prea bun: am abuzat în destul de multe momente de acțiuni individuale, în loc să avem un joc colectiv normal, în apărare și în atac. Dinamo a evoluat foarte bine și le-a crescut nivelul jocului odată cu aducerea lui Barro. Să nu uităm că Tudor Costescu este un antrenor extrem de valoros. Ne-a mai rămas o partidă la Craiova, după care avem timp să pregătim partea a doua a campionatului”
antrenorul SCMT, Cristian Bota

 

Sfertul al doilea a semănat cu primul, cu echilibrul restabilit de jucătorii noștri (29-28, după două ”trițe” ale lui Pesakovic) și noi distanțări ale bucureștenilor. Alb-violeții au câștigat perioada a doua, însă Dinamo Știința a intrat în avantaj la pauză, 43-39, după o primă repriză ce a oferit duelul interesant al pivoților, Vukosavljevic împotriva noului jucător al lui Dinamo, Ousmane Barro, fiecare cu 12 puncte și 4 recuperări, în primele 20 de minute. 

Partea a treia a înfruntări a adus câte un run de 10-0 pentru fiecare echipă, întâi pentru trupa lui Cristian Bota. Am condus la cinci puncte diferență în câteva rânduri, însă, de la 50-55 pe tabelă, amfitrionii au înscris zece puncte consecutive și au trecut la +5, diferență înregistrată și înaintea ultimului sfert, 62-57.

Un nou avans considerabil pentru gruparea alb-roșie a venit cu șapte minute înaintea finalului, 72-65. Echipa noastră a recuperat din nou și a egalat de după semicercul de 6,75 m, după reușitele lui Diculescu și Pesakovic, 74-74. De la acest moment s-a jucat pe muchie de cuțit, cu echipa noastră având nervii mai tari și fiind mai precisă în aruncări, în ciuda faptului că în această perioadă a fost nevoită să înfrunte un fault antisportiv și unul tehnic. 

 

Dinamo Știința București - SCM Timișoara 85-87 (21-15, 22-24, 19-18, 23-30) 

Timișoara: Vukosavljevic 25 puncte, 11 recuperări, 3 capace, Pesakovic 18 puncte, 4 pase decisive, Randolph 13 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Diculescu 10 puncte, 5 recuperări, Brown 9 puncte, 3 recuperări, Baciu 4 puncte, 3 recuperări, Calotă 3 puncte, 2 pase decisive, 2 intercepții, Stojadinovic 3 puncte, Komatina 2 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, Coconea 

Dinamo: Barro 19 puncte, 9 recuperări

 

Etapa viitoare, Baschet SCM Timișoara întâlnește SCM U Craiova, sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 18,00, în Bănie.