Echipa noastră a încheiat prima parte a campionatului cu o a treia deplasare consecutivă. După două victorii în București (cu Steaua și cu Dinamo), alb-violeții au cedat acum cu SCM U Craiova. 

Leii din Banat au fost lipsiți de coșgeterul Vladan Vukosavljevic (afectat de o răceală puternică, nu a făcut deplasarea) și au început cu cinci-ul Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic, Baciu. Mai mult, Cătălin Baciu a acumulat două greșeli personale din primele minute, astfel că au fost multe momente când ai noștri au evoluat fără pivot. 

”Din păcate, am făcut un meci foarte slab. După primul sfert, am avut o cădere liberă. Nu am putut executa nimic din ceea ce ne-am propus, nici în atac, nici în apărare. S-a simțit și absența pivotului Vladan Vukosavljevic, dar și faptul că am insistat cu acțiunile individuale, desi am atras atenția că greșim, că trebuie să avem un joc de echipă”
Cristian Bota, antrenorul SCMT

 

Timișoara a condus cu 5-0 în start și a avut avantaj în cele mai multe momente din primul pe care totuși oltenii și l-au trecut în cont la diferență minima în urma unui coș de două puncte înscris în ultimele secunde. Gazdele s-au desprins în startul sfertului secund și avea +10 la jumătatea confruntării (39-29). Într-a doua jumătate, ambele formații au pus accentul pe ofensivă, cu un total de 57 de puncte marcate în sfertul al treilea.

Jucătorii noștri nu au înscris deloc în prima jumătate a sfertului ultim, ceea ce a făcut ca diferența finală să crească la peste 25 de puncte. 

SCM U Craiova - SCM Timișoara 93-65 (18-17, 21-12, 31-26, 23-10)

Timișoara: Brown 15 puncte, 4 intercepții, Randolph 13 puncte, 6 recuperări, Komatina 11 puncte, 7 recuperări, Stojadinovic 7 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Calotă 7 puncte, 3 recuperări, Pesakovic 6 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, Baciu 4 puncte, 7 recuperări, Diculescu 1 punct, 4 recuperări, 3 pase decisive, Coconea

Craiova: Fraseniuc 13 puncte

Gruparea noastră încheie primele 14 etape pe locul al șaselea și va juca în continuare în elita LNBM (Liga Națională de baschet masculin). Săptămâna viitoare, începem meciurile din Top 6, acasă, cu liderul, CSU Sibiu.