Baschet SCM Timișoara și CSU Sibiu se întâlnesc din nou la sala Constantin Jude, la 27 de zile distanță de precedenta lor înfruntare, ce a avut loc tot în sala de pe aleea Ripensia. Atunci, la 22 decembrie 2018, partida a contat pentru etapa a XI-a din prima fază a campionatului, acum se joacă pentru prima rundă din Top 6. 

”Începem Grupa Roșie cu un meci de foc, împotriva liderului, o echipă puternică din toate punctele de vedere. Noi nu avem nicio presiune, după calificarea în Top 6, dar trebuie să demonstrăm că merităm să jucăm în această grupă, să etalăm cel mai bun baschet al nostru și – de ce nu? – să încercăm să oferim unele surprize”
Cristian Bota, antrenorul SCM Timișoara

 

Echipa noastră și Sibiul s-au întâlnit în rundele cu numerele 4 și 11: ardelenii au câștigat ambele jocuri, la aceeași diferență de scor: 90-78, în sala Transilvania, 99-87, în sala Constantin Jude. Chiar dacă ecartul a fost ”de două cifre”, sibienii s-au desprins în ambele cazuri în ultimele minute.

Punctele din prima fază a campionatului se păstrează, astfel că sibienii iau startul cu o zestre de 25 de puncte, cu care ocupă primul loc, în vreme ce băieții noștri se află la cota 19 și ocupă poziția a șasea. Partida Baschet SCM Timișoara – CSU Sibiu se joacă vineri, 18 ianuarie, de la ora 18,00, la sala Constantin Jude. 

Acesta este al treilea sezon consecutiv când Timișoara este prezentă în Top 6 - Grupa Roșie, cum se numește mai nou. Cele zece etape din această grupă se vor juca până la începutul lunii aprile, cu o pauză la mijlocul lui februarie, pentru meciurile echipei naționale.

 

Superlativele primei faze

Media cea mai mare de puncte marcate, într-o ierarhie ce include toți jucători celor opt echipe din Grupa A, îl are în frunte pe pivotul nostru, Vladan Vukosavljevic. El a înscris 265 de puncte în 13 jocuri, adică 20.38/partidă, secondat de Kyndall Dykes (Cluj) – 19,71. Al treilea este Mladen Jeremic (Pitești) – 17,23 puncte marcate/meci. 

Tânărul Dragoș Diculescu a fost unul dintre jucătorii U23 cu cele mai multe minute petrecute pe teren, deși are doar 19 ani. Diculescu a jucat, în medie, 20 de minute și 35 de secunde și se află pe locul al treilea în ierarhia baschetbaliștilor români U23, după Kuti Nandor (U-BT Cluj,  27 min. 15 sec.) și Radu Vîrnă (Steaua, 22 min. 52 sec.).

Echipa noastră stă cel mai bine din Grupa Valorică A, la capitolul ”mingi pierdute”. Alb-violeții au o medie de 11.5 mingi pierdute pe partidă, urmați de U-BT Cluj-Napoca - 12.43, și de CSM Oradea - 12.5 turnovers/meci.