Prima etapă din Top 6 a adus un succes important pentru băieții noștri. SCM Timișoara a trecut pe teren propriu de CSU Sibiu, formația care a încheiat prima parte a Ligii Naționale pe locul întâi. 

”În primul rând vreau să-mi felicit echipa pentru o victorie realmente importantă în fața liderului. Dacă ar fi să compar acest meci cu cele din prima fază a campionatului, aș putea spune că am reușit să le oprim tranziția ofensivă și recuperările ofensive. Cred că puteam câștiga mai ușor, dar mă mulțumesc cu acest succes și felicit încă o dată coechipierii”
Marko Stojadinovic
 

A fost o înfruntare foarte echilibrată, în care egalitatea s-a consemnat de 12 ori, iar echipa aflată la conducere s-a schimbat în 11 rânduri. Căpitanul violeților, Octavian Popa Calotă, fost căpitan la CSU Sibiu, consideră că echipa sa și-a păstrat calmul în momentele importante, ceea ce a fost decisiv: ”Am fost mai siguri pe noi în momentele cruciale. Calmul și încrederea ne-au ajutat să câștigăm. A fost un meci foarte dificil și ne bucurăm nespus de mult că am reușit să învingem în fața propriilor fani. A fost o victorie mai mult de palmares. Încercăm să ne motivăm și să creștem nivelul jocului de la meci la meci, ca să ajungem la cel mai înalt nivel de pregătire în play off”

Gruparea noastră a condus vreme de 20 de minute și 52 de secunde, exact cu șaee minute mai mult decât adversarii. Echipa tehnică formată din Cristian Bota, Nenad Markovic și Petru Czmor a avut o rotație foarte lungă, toți jucătorii trimiși pe teren reușind să înscrie. 

SCM Timișoara - CSU Sibiu 86-79 (25-27, 25-21, 19-19, 17-12)

Timișoara: Pesakovic 14 puncte, 3 pase decisive, Stojadinovic 14 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, Randolph 14 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, Calotă 11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, Brown 9 puncte, 5 recuperări, Vukosavljevic 7 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, Baciu 6 puncte, 4 recuperări, Diculescu 5 puncte, 2 recuperări, Komatina 4 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, Coconea 2 puncte

Sibiu: Falker 18 puncte, 7 recuperări

Etapa viitoare, violeții joacă pe terenul campioanei, CSM Oradea, sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 20,00.