Aruncarea simbolică de start a meciului dintre echipa noastră și U-BT Cluj-Napoca va fi oferită de unul dintre jucătorii care juca pentru Timișoara, în 1987, la promovarea în prima ligă. De atunci, orașul de pe Bega este nelipsit din elita baschetului masculine românesc, cu două trofee castigate, ambele de Cupa României, în 2010 și 2015. 

”Au fost meciuri tari la turneul de promovare de la Arad, dar până la urmă am reușit promovarea. Țin minte că a făcut meciuri foarte bune acolo Cristian Bota (n.r. – antrenorul actual al echipei), care la acea vreme era un tânăr abia venit de la Deva”
Ninel Socol

 

Ioan ”Nini” Socol, al doilea din dreapta (nr. 11), era unul dintre jucătorii experimentați ai formației din 1987, ce avea însă în componență și mulți jucători tineri. La 28 de ani, Socol mai evoluase pentru două formații timișorene Voința și Politehnica, dar și pentru Rapid București și Energia Tg. Jiu. ”La Poli am jucat în perioada când am făcut facultatea la Electronică și Telecomunicații, era emulație, se juca mult baschet în oraș”, își amintește Nini Socol. 

El a început baschetul la șase ani, dar a făcut și tenis, la Electrica Timișoara, rămânând și acum un mare iubitor al tuturor sporturilor, ce vine de câte ori poate la meciurile formației noastre.

Partida SCM Timișoara - U-BT Cluj-Napoca se joacă duminică, de la ora 20,00, cu intrarea liberă

 

Foto: Elba Timișoara, la turneul de promovare de la Arad, mai 1987

Rândul de sus: Simion Martinov, antrenorul principal Mihai Bolcu, Victor Scalețchi, Octavian Isaicu, Zsigmond Bobroczky, Titus Becea, D. Biro, Dan Iosif Jumanca, antrenorul secund Dragoș Oprea, Rodica Armion

Rândul de jos: Costel Ilie, Cristian Bota, Adrian Vermeșan, Dan Duțu, Mircea Pop, Ioan Socol, Omer Ranisav