Gruparea noastră a jucat un nou meci intens în seria de elită a Ligii Naționale, Top 6. Partida de la Pitești, care a închis etapa a IV-a, a avut parte precum cele precedente ale ”leilor” de un final cu suspans, doar câteva zecimi de secundă lipsindu-ne pentru a obține a șasea victorie consecutivă.

Prima repriză a adus numeroase reușite în ofensivă, inclusiv 12 reușite de trei puncte, șapte pentru gazde, cinci pentru alb-violeții din Timișoara. Cele două formații s-au succedat la conducere: piteștenii s-au desprins de două ori, cu reveniri ale formației noastre, care a folosit toți cei zece jucători înscriși pe foaia de arbitraj încă din primele 20 de minute. BCM U a câștigat la o câte o posesie diferență primele două perioade de joc și a intrat la vestiare cu 50-45. 

Sfertul al treilea a aparținut Piteștiului ce și-a păstrat ritmul în ofensivă și a reușit să blocheze mai multe acțiuni ale leilor din Banat. Trupa din Trivale conducea cu 73-62 înaintea ultimelor zece minute. 

Un run de 10-0 în primele secvențe ale sfertului ultim (cu șase puncte din trițele lui Vukosavljevic și Pesakovic) au asigurat revenirea trupei lui Crisitan Bota ce s-a apropiat la o singură posesie (75-72). Bănățenii au trecut în avantaj grație unei noi aruncări de trei puncte, a lui Stojadinovic (80-78, minutul 37). S-a mers cap la cap până la final, iar Octavian Popa Calotă putea aduce victoria cu pătrunderea din ultimele secunde, dar coșul său a fost înscris după sunetul sirenei, astfel că nu a fost validat. 

BCM U FC Argeș Pitești – SCM Timișoara 86-85 (29-27, 21-18, 23-17, 13-23)

Timișoara: Vukosavljevic 30 puncte, 9 recuperări, Pesakovic 14 puncte, 4 pase decisive, Randolph 11 puncte, 2 recuperări, Brown 10 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Calotă 9 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, Stojadinovic 6 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, Baciu 4 puncte, 3 recuperări, Komatina 4 recuperări, 3 pase decisive, Diculescu 2 pase decisive, Coconea. 

Pitești: Siriscevic 18 puncte. 

Declarația antrenorului nostru, Cristian Bota, o găsiți pe PAGINA FACEBOOK a clubului.

Campionatul se întrerupe pentru meciurile naționalei de seniori, după care echipa noastră va juca în ultima etapă din turul Top 6, acasă, cu SCM U Craiova, în primele zile ale lunii martie.