Liga Națională de baschet masculin este întreruptă pentru partidele pe care nationala de seniori a României le va susține în această săptămână în precalificările la Campionatului European 2021. Echipa noastră își va verifica nivelul din această perioadă prin intermediul a două partide-test cu prim-divizionara maghiară Kecskeméti TE-Duna Aszfalt. Acestea vor avea loc la sala Constantin Jude, vineri, 22 februarie, ora 18,00, și sâmbătă, 23 februarie, de la ora 10,30

După 19 etape, KTE se află pe locul al șaselea în competiția internă, cu zece victorii și nouă înfrângeri. Gruparea antrenată de Gabor Forray este un partener tradițional: la mijlocul lui septembrie 2018, înaintea startului de sezon, leii din Banat au participat la patrulaterul organizat de clubul din Kecskemet. De altfel, băieții noștri au și câștigat turneul, după 81-61 cu Szedeak Szeged și 71-66 (în finală), cu Spartak Subotica. 

La formația din Ungaria evoluează și extrema sârbă Marko Djerasimovic, care în sezonul 2011/2012 a fost legitimat la Timișoara. KTE a fost vicecampioană a Ungariei în 2015, an când a jucat și finala Cupei.

Formația noastră va fi lipsită la aceste partide de Dragoș Diculescu, convocat la lotul national de seniori. Alb-violeții vor reveni la meciurile din Liga Națională la începutul lunii martie, când vor primi vizita grupării SCM U Craiova, în etapa a V-a din Top 6.