Ultima etapă a turului din Top 6 a început la sala Constantin Jude, cu partida SCM Timișoara – SCM U Craiova. Echipa noastră s-a impus într-un meci disputat după pauza de campionat generată de meciurile echipei naționale și are un bilanț de patru victorii în cele cinci runde ale turului din Grupa Roșie/Top 6. 

”Am avut o periodă lungă de pregătire, în care m-am antrenat intens, iar coechipierii m-au ajutat să intru în formă. Când colegii te sprijină, este mai ușor să faci astfel de meciuri bune. Au și ei un mare merit în evoluția mea fericită. Știam că echipa din Craiova va încerca să ne blocheze cel mai bun marcator, pe Vladan Vukosavljevic, astfel că noi ceilalți am fost puși în situația de a apărea în prim plan. Am preluat inițiativa, am fost agresiv, iar rezultatul l-ați văzut”
Brandon Randolph
 

Prima repriză a fost una echilibrată, cu multe alternanțe la conducere (15). La mijlocul primului sfert, violeții conduceau cu 11-10, toate punctele lor fiind înscrise de Brandon Randolph. De altfel, el avea să ajungă la startul sfertului secund să aibă 18 din cele 22 de puncte timișorene, la scorul 22-24.  

Egalitatea s-a înregistrat de nouă ori în primele 20 de minute și chiar s-a plecat la vestiare la scorul 35-35. 

Repriza a doua a propus două sferturi diametral opuse: primul câștigat clar de băieții noștri, ce au condus la un maxim de 17 puncte (62-45, min. 30), al doilea câștigat de olteni ce s-au apropiat amenințător în ultimul minut, 72-71. Intercepția lui Pesakovic și coșul lui Brown au adus ultimele puncte și au securizat victoria alb-violeților, prima din acest sezon contra Craiovei. 

Baschet SCM Timișoara – SCM U Craiova 74-71 (19-24, 17-11, 27-12, 12-24)

Timișoara: Randolph 28 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, 2 intercepții, Calotă 10 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, Brown 10 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, Pesakovic 7 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Komatina 6 puncte, 2 recuperări, Stojadinovic 5 puncte, Vukosavljevic 3 puncte, 10 recuperări, 2 capace, Diculescu 3 puncte, 2 recuperări, Baciu 2 puncte, 2 recuperări, Coconea

Craiova: Troupe 26 puncte, 6 recuperări 

Fundașul Brandon Randolph a avut cea mai bună prestație stagională și consideră că echipa sa este redutabilă când joacă la cote ridicate. ”Când ne facem jocul suntem greu de oprit ca echipă. Când evoluăm la potențialul maxim, probabil suntem cea mai bună formație din Top 6. Acum avem cel puțin o victorie împotriva oricărei echipe pe care am întâlnit-o”, a spus americanul în vârstă de 23 de ani.   

Dragoș Diculescu a intrat în programul echipei doar cu două zile înaintea partidei. El a revenit de la lot, după ce săptămâna trecută și-a făcut debutul la naționala de seniori, la 19 ani: ”A fost un meci dificil. Normal că ne așteptam la asta. Știam că echipa Craiovei va încerca să-l oprească pe Vladan. În primele sferturi a și reușit să facă asta, însă după pauză am reușit să ne redresăm tactica și am izbutit să câștigăm meciul chiar dacă pe final eram foarte-foarte aproape să spulberăm un avantaj de 17 puncte”, a precizat Diculescu.

Etapa viitoare, echipa noastră va juca pe terenul lui CSU Sibiu.