Prima rundă din Top 6 a programat meciul direct al echipelor cu cea mai bună linie de clasament din prima parte a Grupei Roșii, CSU Sibiu – SCM Timișoara. A fost o partidă antrenantă, cu multe reușite spectaculoase. 

”Știam că ne așteaptă un meci greu. Până la pauză lucrurile au decurs bine pentru noi. Am putut să le oprim coșurile ușoare, tranziția ofensivă, recuperările, dar s-a întâmplat ceva la jumătatea jocului. N-am mai avut forță să-i stopăm în repriza a doua și ne-au călărit, ne-au dominat copios din punct de vedere fizic și de aici a venit și rezultatul final. Nu este un capăt de țară, însă trebuie să ne revenim repede, pentru că avem meci de cupă miercuri, cu Dinamo, și vrem să-l tranșăm”
Cristian Bota, antrenorul SCMT

 

Startul partidei a adus trei ”trițe” consecutive pentru echipa noastră, care a condus cu 93 și chiar și-a extins avantajul la 24-15 (cu 5/8, la aruncările de trei puncte). Sibienii au reușit șase puncte pe final de prim sfert, astfel că prima secvență s-a închis cu +3 pentru violeți. 

Două intercepții și contratacuri ale gazdelor echilibrează jocul și chiar duc Sibiul în avantaj (27-26). Antrenorul Cristian Bota a folosit toți cei zece jucători de pe foaia de arbitraj încă din prima parte a partidei (fiecare a avut cel puțin șase minute pe teren), iar până la pauza mare s-a mers cap la cap. 

Timișoara a început repriza a doua cu avantaj minim (43-42), dar sfertul terț a găsit gruparea ardeleană cu o viteză în plus, ceea ce i-a asigurat desprinderea. Galben-albaștrii și-au asigurat un avans consistent – 69-56 – înaintea ultimelor zece minute.

Jocul nostru nu a mers nici în ultimul sfert, iar sibienii au profitat, au făcut multe recuperări - bună parte din ele ofensive - luându-și revanșa pentru înfrângerea din 18 ianuarie, de la Timișoara. 

CSU Sibiu - Baschet SCM Timișoara 97 -71 (21-24, 21-19, 27-13, 28-15)

Timișoara: Brown 15 puncte, 5 recuperări, Pesakovic 11 puncte, Randolph 10 puncte, 5 recuperări, Calotă 10 puncte, Vukosavljevic 9 puncte, 3 recuperări, Baciu 8 puncte, 3 recuperări, Stojadinovic 8 puncte, 3 recuperări, Diculescu 5 recuperări, Komatina 2 recuperări, Coconea 2 recuperări

Sibiu: Hardy 17 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive

Echipa noastră va juca miercuri, 13 martie, de la ora 17,00, în manșa tur a sferturilor de finală din Cupa României, acasă, cu Dinamo București.