Cupa României a revenit în acest an la formatul cu turneu final de patru echipe, după ce vreme de două sezoane opt formații au fost acceptate în faza finală. Echipa noastră va juca în ultimul tur dinaintea F4 cu liderul Grupei Galbene a Ligii Naționale, Dinamo Știința București.

“Chiar dacă la prima vedere pare o dublă accesibilă, sunt convins că va trebui să muncim foarte mult pentru a obține calificarea în Final Four-ul Cupei României. Pentru a nu a avea parte de surpize neplăcute, va trebui să fim foarte concentrați pe durata ambelor jocuri. La meciul de acasă, ideal ar fi să câștigăm la o diferență cât mai confortabilă și apoi să avem multă determinare și în meciul retur! Am mare încredere în echipa mea și îmi doresc victoria în ambele partide, pentru că orice victorie îți dă un plus de încredere și un moral bun pentru parcursul viitor”
Ilie Trițoiu, președintele Baschet SCM Timișoara

 

Dubla cu bucureștenii este programată în zilele de miercuri, 13 și 20 martie. Partida tur, de mâine, se va juca la ora 17,00, iar returul de săptămâna viitoare la 18,15. 

Va fi a treia confruntare directă dintre cele două formații, după cel din prima fază a Ligii Naționale, când băieții noștri s-au impus cu 83-70 (acasă) și 87-85 (în deplasare). Totuși, alb-violeții vin după insuccesul de la Sibiu, din campionat, însă președintele Baschet SCM Timișoara, Ilie Trițoiu, spune că ei pot arăta altă față a echipei: ”Deși am avut o evoluție mai puțin convingătoare în repriza a doua a jocului de la Sibiu, eu cred că a fost doar un episod “izolat” în parcursul nostru din Top 6. Am arătat multă calitate și fizic și mental în celelalte jocuri și sunt convins că dacă grupul va rămâne unit, dacă va avea spirit de sacrificiu și aceeași determinare de până acum, vom fi surpriza placută a campionatului. Imi doresc ca acest lucru sa se vada inca de la meciul de miercuri cu Dinamo, iar sâmbătă cu Oradea să prindem vârful de formă, pe care il așteptam după perioada de pauză avută pentru jocurile echipei naționale”.

Meciul de mâine va fi și duelul antrenorilor de pe banca naționalei de seniori a României: ”principalul” Tudor Costescu conduce acum Dinamo, după plecarea de la Timișoara, în vreme ce ”secundul” tricolorilor Nenad Markovic a rămas în echipa tehnică bănățeană. 

Intrarea va liberă la meciul cu Dinamo Știința, primul din această săptămână. Sâmbătă, de la 17.45, SCM Timișoara joacă tot acasă, cu CSM Oradea, în Liga Națională - Top 6.