Sferturile de finală ale Cupei României aduc în fața noastră Dinamo Știința București, pentru o confruntare în dublă manșă. După meciul tur, jucat aseară la sala Constantin Jude, alb-violeții au un avantaj de 11 puncte. 

”Ne așteptam să fie o luptă grea cu Dinamo și așa va fi în continuare. În baschet, 11 puncte pot fi ca inexistente. Mergem la București ca și cum am fi pierdut la 11 puncte și am vrea să le recuperăm. Dinamo este o formație puternică, bine structurată, cu jucători experiemntați, dar și cu copii foarte buni, cu un antrenor de valoare”
Octavian Popa Calotă

 

Băieții noștri au condus în marea majoritate a timpului (31 minute și 25 secunde), dar din diverse motive nu au reușit să se impună la o diferență mai mare de 11 puncte, ce s-a înregistrat prima oară la mijlocul sfertului al treilea (60-49). Dinamo a avut o revenire în sfertul al doilea (serie de 10-0), iar apoi au apărut unele decizii discutabile. De altfel, căpitanul Octavian Popa Calotă a afirmat că a trebuit să se uite atent în tribune, ”să văd dacă sunt în sala mea sau în deplasare, și nu mă refer la atmosferă, ci la alți factori”.

 

SCM Timișoara – Dinamo Știința București 86-75 (32-26, 13-18, 19-14, 22-17)

Timișoara: Vladan Vukosavljevic 32 puncte, 11 recuperări, Calotă 22 puncte, 6 recuperări, Brown 16 puncte, 8 recuperări, Stojadinovic 8 puncte, 3 recuperări, Randolph 5 puncte, 3 recuperări, Diculescu 3 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Pesakovic 4 pase decisive, Komatina 3 recuperări, 2 pase decisive, Coconea, Baciu

Dinamo: Deloach 19 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive

 

Echipa noastră a fost net superioară la recuperări (43-29) și la ”punctele băncii” (22-8), dar rămâne concentrate pentru meciurile care urmează: ”Suntem într-o perioadă încărcată, cu meciuri și în cupă și în campionat, partide pe care le jucăm la intensitate mare. În campionat, avem nevoie de puncte pentru o clasare cât mai bună, iar în cupă nu sunt permiși pași greșiți, căci ne dorim calificarea în Final Four. O să dăm totul și cu Oradea și în returul de la București”, a afirmat Sherwood Brown.

Urmează meciul de campionat cu CSM Oradea – sâmbătă, 16 martie, ora 17.45, sala C. Jude – și returul de la București – miercuri, 20 martie, ora 18.15, în direct la Digi Sport.