Echipa noastră a suferit prima înfrângere acasă, în Top 6, după o primă repriză ezitantă cu CSM Oradea. Sfertul ultim a fost cel mai bun, însă alb-violeții nu au mai reușit să anuleze un deficit ce a ajuns la 22 de puncte la un moment dat (38-60). Ei au izbutit doar să se apropie la două posesii diferență în ultimul minut de joc (81-87). 

”Am dorit să ne menținem invincibilitatea acasă în Top 6, dar nu s-a putut. În primele două sferturi, adversarii au avut procentaje excepționale la două și la trei puncte. Au înscris din toate pozițiile, iar noi nu am reușit să-i stopăm, să facem faulturi. Asta este! Felicitări echipei din Oradea, căci este extrem de valoroasă. Noi rămâne să ne concentrăm pentru meciul de miercuri cu Dinamo, din Cupa României, ca să facem un pas spre o performanță bună în acest sezon”
Cristian Bota, antrenorul SCMT

 

Orădenii s-au apărat foarte bine în prima repriză. Echilibrul s-a păstrat vreme de șapte minute, dar de la scorul de 14-10 pentru echipa noastră vizitatorii au izbutit un run de 13-0 cu care au înclinat balanța.

Diferența s-a făcut ”de două cifre” imediat după startul sfertului secund, iar prima repriză a adus cifra 50 pe tabelă la punctele marcate de CSM, echipă ce a avut un procentaj excepțional la aruncările de două puncte, în primele 20 de minute, 90%.

După 35-50 la pauza mare, orădenii au păstrat intensitatea defensivă și în sfertul al treilea și au extins avantajul la 71-53, înaintea ultimelor zece minute. 

Cele 30 de puncte înscrise de băieții noștri în secvența ultimă nu au mai putut pune în pericol succesul vizitatorilor, care obțin a treia victorie consecutivă. 

SCM Timișoara – CSM Oradea 83-90 (20-28, 15-22, 18-21, 30-19)

Timișoara: Randolph 24 puncte, Vladan Vukosavljevic 19 puncte, 5 recuperări, Baciu 10 puncte, 6 recuperări, Diculescu 8 puncte, 4 recuperări, Stojadinovic 7 puncte, 2 recuperări, Pesakovic 6 puncte, 6 pase decisive, Brown 4 puncte, 7 recuperări, 2 intercepții, Komatina 4 puncte, Calotă 1 punct, 2 recuperări, Coconea 

Oradea: Zekovic 19 puncte, 3 recuperări

Echipa noastră joacă miercuri, 20 martie, returul sfertului de finală din Cupa României, cu Dinamo Știința București, la adăpostul succesului la 11 puncte din urmă cu trei zile, 86-75. Partida va începe la ora 18,15.