Echipa noastră joacă mâine (luni), de la ora 18,00, ultimul meci pe teren propriu, în Top 6. Confruntarea are loc în penultima etapă din faza a doua a campionatului. Adversar va fi BCM U FC Argeș Pitești, iar partida are o miză ridicată: învingătoarea își asigură locul al cincilea în clasament, înaintea playoff-ului.

Aruncarea simbolică de start va fi oferită de rugbystul Valentin Popârlan, campion en titre al României. Popârlan a făcut parte din primul XV al Timișoara Saracens, ieri, în meciul din Continental Shield, cu Enisei Krasnoiarsk, o partidă de neuitat. Bănățenii au revenit după 0-18 la pauză și s-au impus cu 20-18. 

”Sunt bucuros pentru emulația creată în jurul sportului timișorean. Întreg SCM-ul a trecut printr-o perioadă dificilă, din pricina dificultăților financiare, dar le-am depășit și am ajuns să luptăm din nou pentru obiective de performanță. Handbaliștii au câștigat Cupa României, baschetbaliștii se bat pentru o poziție bună în playoff, noi jucăm în euro-cupe. Am reușit să strângem rândurile și să arătăm că Timișoara este unul dintre orașele care iubesc sportul și promovează caracterele curate”
Valentin Popârlan

 

Timișoara și Piteștiul se află la egalitate de puncte înaintea ultimelor două runde, cu câte 31 de puncte. ”Este unul dintre cele mai importante meciuri. Este esențial să-l câștigăm pentru a prinde locul al cincilea. Am început foarte bine faza Top 6, după care am pierdut forma bună, dar sper să arătăm tărie de caracter și să depășim Piteștiul, pentru a ne asigura un loc mai bun în perspectiva playoff-ului”, a declarat jucătorul nostru Nikola Pesakovic, adăugând: ”Mi-ar plăcea să vină mulți spectatori, precum la meciurile cu Clujul și Oradea. Cu ajutorul lor, sunt sigur că putem câștiga”.

Scorul meciurilor directe din acest sezon este 2-1 pentru piteșteni, cu fiecare dintre cele două grupări câștigând pe teren propriu. Intrarea la meciul SCM Timișoara - BCM U FC Argeș Pitești va fi liberă