Echipa noastră a câștigat ultimul meci jucat acasă în Top 6. A fost o victorie conturată devreme în fața formației BCM U FC Argeș Pitești, victorie cu care putem fi siguri de locul al cincilea în clasament. 

”Am făcut cu toții un meci bun, în care ne-am desprins devreme și vreau să le mulțumesc colegilor mei că mi-au oferit aruncări deschise. Dacă mă uit la cifrele mele, atât cele de pe faza ofensivă, cât și de pe cea defensivă, cred că am reușit cel mai bun meci din acest campionat. Ne-am dorit mult să ne asigurăm locul al cincilea, pentru a avea cât mai multe șanse în sferturile de finală, dar cred că orice echipă din acest campionat este capabilă să lupte din greu pentru fiecare victorie”
Sherwood Brown

 

Alb-violeții de pe Bega au marcat un număr record de puncte în prima repriză, 67. Ei au ajuns la cota 50 în mai puțin de 15 minute de joc și au izbutit zece coșuri de trei puncte în primele 20 de minute ale jocului (Stojadinovic, Brown – câte trei). Diferența a fost de 25 de puncte încă din sfertul secund (67-42). În ierarhiile acestui sezon, Timișoara devine echipa din elita baschetului masculin românesc care a înscris cele mai multe puncte în primele 20 de minute. 

În repriza secundă, alb-violeții din Trivale au încercat revenirea, s-au apărat mai agresiv, însă nu au izbutit să se apropie periculos. Nikola Pesakovic a fost căpitan de echipă astăzi - în absența lui Octavian Popa Calotă, accidentat - și a înscris ”trița” cu care echipa noastră ”a făcut suta”. Este prima oară în acest sezon când SCM Timișoara termină un meci ”cu trei cifre” în dreptul punctelor înscrise. 

Sherwood Brown a reușit un double-double și marchează pentru prima oară în acest sezon 30 de puncte, fiind la cea mai bună prestație de când a semnat pentru SCMT. 

SCM Timișoara - BCM U FC Argeș Pitești 100-84 (35-27, 32-21, 15-22, 18-14)

Timișoara: Brown 30 puncte, 12 recuperări, Randolph 20 puncte, 3 pase decisive, 3 recuperări, Pesakovic 14 puncte, 4 pase decisive, Stojadinovic 11 puncte, 2 pase decisive, Vukosavljevic 9 puncte, 8 recuperări, , Komatina 9 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, Diculescu 3 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări, Baciu 2 puncte, 3 recuperări, Coconea 2 puncte

Pitești: Carson 14 puncte

Echipa noastră joacă în ultima etapă pe terenul lui SCM U Craiova, vineri, de la ora 19,00. Formația doljeană ne va fi adversar și în primul tur din playoff, sferturi de finală, după sistemul ”trei din cinci”.