Faza Top 6 a Ligii Naționale de baschet masculin se încheie pentru echipa noastră, mâine, la Craiova. Meciul cu oltenii se joacă de la ora 19,00, la Sala Polivalentă din Craiova și nu este televizat. 

”Fiind ultima etapă, la prima vedere pare un joc fără prea mare importanță pentru cele două echipe, deoarece nu se mai schimbă nimic în configurația finală a clasamentului Top 6. Chiar dacă nu contează prea mult rezultatul final, noi ne dorim să continuăm evoluția bună din meciul cu BCM U Pitești, dar cel mai important în această partidă este să ne ferim de accidentări, pentru că va urma o pauză de aproximativ două săptămâni, în care avem timp să punem la punct toate detaliile în vederea începerii play off-ului!”
Ilie Trițoiu, președintele Baschet SCM Timișoara

 

Timișoara și Craiova sunt vecine de clasament, pe locurile al patrulea și al cincilea. Oltenii au 34 de puncte, iar băieții noștri au adunat 33. O victorie în partida de mâine ar aduce nu numai egalitatea de puncte la general, ci și pe aceea din meciurile directe. Craiovenii au câștigat partidele din sezonul regular – 74-73 și 93-65 – în vreme ce alb-violeții s-au impus în Top 6, 74-71.

Echipa noastră s-a antrenat astăzi, de dimineață, la Timișoara, iar apoi a luat drumul Băniei. ”Ne deplasăm la Craiova pentru a presta un joc de calitate, fără presiunea rezultatului. De acum, pregătim primul tur din playoff, în care întâlnim același adversar ca în această ultimă etapă”, a declarat antrenorul SCMT, Cristian Bota. Cum în sferturile de finală (primul tur din playoff) se confruntă ocupantele pozițiilor a patra și a cincea și cum cele două echipe vor termina pe aceste poziții indiferent de rezultatul jocului de mâine, SCM U Craiova și Baschet SCM Timișoara se vor întâlni și faza eliminatorie. O rocadă între cele două se poate produce doar dacă formația noastră învinge la cel puțin 26 de puncte diferență...

Primul tur din playoff se joacă conform sistemului trei din cinci, după următorul program:

- 24 și 26 aprilie, pe terenul echipei mai bine clasate

- 1 și 3 mai, pe terenul echipei mai slab clasate

- 6 mai, pe terenul echipei mai bine clasate

Datele pot suferi ușoare modificări, în cazul televizării partidelor.