Ultimele două faze ale Cupei României de baschet masculin 3x3 se joacă sâmbătă și duminică, la Arena de Baschet din București. Echipa noastră se află printe cele 12 participante, calificată cu al cincilea punctaj și va juca într-o grupă cu Steaua și cu Dinamo.

”Avem un lot mai puternic decât la precedentul turneu, prin aportul pe care îl vor avea Dragoș Diculescu și Crisitan Mocrițchi. Echipa a făcut câteva antrenamente bune pentru aceste faze finale, dar în condiții speciale. Mă refer la minge – de mărime 6, dar cu greutatea uneia de mărime 7 – și la arbitraj, unul diferit de cel din Liga Națională. Vrem să avansăm pas cu pas, iar primul obiectiv este să ne calificăm din grupă”.
Tiberiu Ondreikovics, antrenorul SCM Timișoara 3x3

 

Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 16,30, se va juca turneul semifinal, cu patru grupe de câte trei echipe. Primele două clasate se califică pentru faza eliminatorie, programată duminică, de la ora 16,30, și care începe cu sferturile de finală. 

Iată componenta grupelor din turneul semifinal:

Grupa A – CSM CSU Oradea, BC CSU Sibiu, CSO Voluntari

Grupa B – ABC Athletic Constanta, BCMU FCA Pitesti, Rapid Bucuresti

Grupa C – Dinamo Stiinta Bucuresti, SCM Timișoara, Steaua Bucuresti

Grupa D - CSM VSKC Miercurea Ciuc, CSU Pitesti, CSM Sighetu Marmatiei

Cei ce vor reprezenta culorile alb-violete la București sunt Dragoș Diculescu, Alexandru Coconea, Bogdan Penciu, Cristian Mocritchi și Mihai Ursan

Cel mai experimentat jucător al lotului este Dragoș Diculescu (19 ani), care a debutat recent la naționala de seniori a României, iar în actuala ediție a Ligii Naționale are o medie de 22 de minute și 39 de secunde jucate pe meci. Săptămâna aceasta, Diculescu a fost selecționat pentru a evolua la All Star Game 2019.