Sfertul de finală dintre echipa noastră și SCM U Craiova s-a mutat astăzi la Timișoara. Aflate la egalitate, 1-1, cele două echipe au reluat lupta de calificare în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin la sala Constantin Jude. 

”Nu e nimic pierdut. Ne jucăm șansa până la capăt. Trebuie să facem mult mai bine la pick and roll-ul, căci astăzi am fost bătuți la acest procedeu, în multe situații, de Curry și Troupe. Craiova a prins o zi foarte bună la aruncările de trei puncte, pe care nu am reușit să le stopăm, dar vom face schimbări în perspectiva jocului de vineri. Din păcate, am căzut mental la 76-76 și am permis adversarului să învingă”
Cristian Bota, antrenorul SCMT
 

Alb-violeții i-au luat în teren la aruncarea de start pe Pesakovic, Brown, Diculescu, Komatina, Vukosavljevic. Oltenii au început în forță - 7-2 - dar băieții noștri au anulat rapid diferența și au trecut în avantaj, 9-7. S-a mers cap la cap până la finele primului sfert, încheiat cu avantaj minim pentru echipa noastră.

Craiova s-a distanțat din nou la cinci puncte - 30-25 - în primele secvențe ale sfertului secund. Scenariul din prima parte s-a repetat cu Milos Komatina stabilind egalitatea la 33, cu un ”and one”. Violeții puteau să aibă avantaj la pauza mare, dacă Morris Curry nu izbutea la rândul său un ”and one”, în ultima secundă a primei reprize, pentru scorul pauzei: 44-46.

Ca într-un șablon, vizitatorii s-au desprins la cinci puncte și în sfertul al treilea - 54-49 - însă un run de 6-0, din două ”trițe”, ale lui Diculescu și Pesakovic, a readus Timișoara la conducere, 55-54. Totuși, oltenii au intrat în avantaj și în ultimul sfert, după o nouă desprindere, 62-66.

Cursa de urmărire a dat roade încă o dată, cu revenire de la minuș șapte: a fost 76-76, la intrarea în ultimele cinci minute, însă de la acel moment echipa noastră a mai marcat două puncte și a încasat douăsprezece, cedând în fața unei grupări ce a avut procentaj de 52%, 14/27) la aruncările de trei puncte. Cu trei guri de foc redutabile - Curry și Troupe, câte 22 de puncte, Gajovic 20 de puncte - Craiova a trecut în avantaj la general, 2-1, în ciuda faptului că tânărul nostru jucător Dragoș Diculescu a făcut un joc foarte bun, de-a lungul celor peste 35 de minute cât s-a aflat pe teren.  

SCM Timișoara - SCM U Craiova 78-90 (23-22, 21-24, 18-20, 16-24)

Timișoara: Diculescu 16 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Pesakovic 16 puncte, 6 recuperări, 2 intercepții, Randolph 11 puncte, 3 recuperări, Vukosavljevic 9 puncte, 5 recuperări, Brown 9 puncte, 4 pase decisive, 2 intercepții, Komatina 8 puncte, 3 recuperări, Stojadinovic 6 puncte, 3 recuperări, Coconea 3 puncte, Baciu recuperări 

Meciul al patrulea va avea loc vineri, 3 mai, de la ora 18,00, la sala Constantin Jude, cu intrarea liberă.