Echipa noastră și SCM U Craiova s-au întâlnit în meciul al patrulea din sferturile de finală ale Ligii Naționale. Echilibrul s-a păstrat aproximativ 25 de minute, după care balanța s-a înclinat definitiv. 

”Am fost caractere puternice în acest meci și le-am demonstrat adversarilor că trebuie să ne arate respect. Este o victorie mare și, chiar dacă nu e foarte important, am consumat foarte multă energie pentru această victorie. Mergem acolo cu gânduri pozitive și cu dorința de a câștiga meciul al cincilea. A fost o luptă dură sub panou. Întotdeauna este așa, dar în mod special astăzi. Am găsit soluțiile bune și asta ne-a adus victoria”
Vladan Vukosavljevic
 

Cele două formații au ajuns în meciul decisiv după ce au câștigat câte o partidă acasă și una în deplasare. Violeții au restabilit egalitatea, în sala Constantin Jude, după o victorie clară, aseară. Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic și Vukosavljevic au compus cinci-ul de start. Diferențele au fost mici în prima repriză, dar cu băieții noștri mai mereu la conducere. Ei au avut +5 la jumătatea partidei, 47-42. 

După pauză, echilibrul s-a mai păstrat câteva minute, dar apoi cu Randolph excelent de la distanță și cu Vukosavljevic dominator sub panou, violeții au evadat în câștigători. Diferența maximă a fost de 22 de puncte (94-72, min. 39), într-o partidă în care trupa lui Cristi Bota și Nenad ”Șone” Markovic a condus vreme de 37 de minute și 45 de secunde. 

SCM Timișoara – SCM U Craiova 96-78 (27-22, 20-20, 22-15, 27-21)

Timișoara: Randolph 27 puncte, 4 recuperări, 6 pase decisive, 2 intercepții, Vukosavljevic 26 puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive, Komatina 11 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Diculescu 8 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, Brown 8 puncte, 8 recuperări, Pesakovic 6 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, Baciu 6 puncte, 2 recuperări, Stojadinovic 4 puncte, 2 recuperări, Mocrițchi 1 pasă decisivă, Coconea

Craiova: Troupe 17 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, Mijajlovic 17 puncte, 4 recuperări

Timișoara – Craiova (3/5, sferturi de finală) 2-2: 71-69 (Craiova), 88-72 (Craiova), 78-90 (Timișoara), 96-78 (Timișoara). ”Privind această serie de dispute, cele două echipe sunt de valori apropiate și este normal să se joace un meci decisiv. Aș fi preferat, desigur, să încheiem după patru partide, dar nu s-a putut, așa că ne întoarcem la Craiova, să stabilim semifinalista. Vukosavljevic a avut dreptate, Timișoara a arătat mai multă energie în acest joc”, a declarat antrenorul oltenilor, Aleksandar Todorov. 

Meciul decisiv al seriei se va juca luni, de la ora 18.00, la Craiova, cu transmisiune direct la Digi Sport 4.