Sezonul 2018/2019 se încheie pentru echipa noastră cu o confruntare ”două din trei” cu BCM U FC Argeș Pitești, ce contează pentru stabilirea ocupantei locului al cincilea. Seria a început la Timișoara, unde ar urma să se dispute și un eventual meci decisiv. 

Alb-violeții de pe Bega au început în formula Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic, Baciu, un ”starting five” folosit în premieră în acest sezon. Cele două formații au avut câte un run în primele minute - 5-0 și apoi 5-12 a arătat tabela – după care s-a mers cap la cap până la pauza mare, cu ambele sferturi câștigate de băieții noștri.

”Nu este ușor să jucăm meciuri ca acesta, după ce am fost atât de aproape de semifinale, dar am luat lucrurile în serios și ne-am pregătit temeinic. Am mai evoluat pe postul de pivot, așa că nu mi-a fost greu să mă acomodez. Pot juca atât pe poziția 4, cât și pe 5. Prima repriză nu a fost chiar așa bună, dar am crescut mult nivelul în partea a doua și am învins”
Milos Komatina

 

Egalitatea s-a consemnat de zece ori, iar echipa aflată la conducere s-a schimbat de cinci ori, în primele 20 de minute. Desprinderea a venit în special în sfertul al treilea, când reușitele lui Komatina (folosit deseori ca pivot) și ”trițele” lui Stojadinovic (cu proecentaj de 71,4%, 5/7) au asigurat liniștea în tabăra bănățeană.

Diferența maximă a fost de 19 puncte – 71-52 – iar pe final de meci au intrat în teren și juniorii Mocrițchi, Penciu și Ursan. Au lipsit de la acest meci Vukosavljevic și Coconea, accidentați. 

SCM Timișoara – BCM U FC Argeș Pitești  75-61 (18-16, 17-16, 25-15, 15-14)

Timișoara: Stojadinovic 18 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Komatina 17 puncte, 5 recuperări, Baciu 11 puncte, 7 recuperări, Randolph 9 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, Diculescu 9 puncte, 3 recuperări, Brown 9 puncte, 7 recuperări, Pesakovic 2 puncte, 7 pase decisive, Mocrițchi, Penciu, Ursan

Pitești: Bailey 18 puncte, 7 recuperări

”În primul rând, vreau să-mi felicit colegii. Așa cum spunea și Miloș Komatina este greu să joci la final de sezon, să-ți găsești motivația de a lupta pentru locul al cincilea, mai ales când știm că în meciul decisiv de la Craiova am fost atât de aproape de semifinale. Totuși, am dovedit că suntem profesioniști, că știm să luptăm până la capăt și vom merge la Pitești pentru a câștiga și următorul meci”

Marko Stojadinovic

Partida a doua a acestei serii ”două din trei” va avea loc luni, 27 mai, la Pitești.