Meciul secund din confruntarea pentru locul al cincilea – SCM Timișoara – BCM U FC Argeș Pitești – s-a jucat în această seară în Trivale. Oponenții noștri au învins și au egalat situația la partide 1-1, ceea ce duce la disputarea unui meci decisiv. 

”Piteștiul a dominat meciul, de la un capăt la altul, mai ales sub coș. Pe lângă absențele din echipă, nici Pesakovic nu s-a situat la randamentul obișnuit, jucând cu febră. Gazdele au fost în mână bună, au reușit multe recuperări ofensive și au câștigat pe merit. Pe final, noi am preferat să apelăm la tineri, fără a ne mai interesa diferența de pe tabelă”
Tiberiu Ondreikovics, director sportiv Baschet SCM Timișoara
 

Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic, Baciu, acesta a fost cinciul de start pentru echipa noastră, dar primele minute nu s-au dovedit bune: Piteștiul s-a desprins la 5-0 și chiar la 14-1.  Băieții noștri au echilibrat jocul într-a doua jumătate a primul sfert, însă argeșenii – cu Sturanovic foarte bun sub panouri - au răspuns cu o nouă desprindere, care a dus diferența la 16 puncte, la sirena de final a primei perioade de zece minute. 

Reușitele lui Komatina și Baciu (două coșuri) au redus diferența la zece ”lungimi”, 33-23, în primele minute ale sfertului al doilea. Leii din Banat nu au reușit să prelungească revenirea, astfel că BCM U a păstrat distanța la cel puțin zece puncte, intrând la pauză cu 52-38. 

Un nou come back s-a înregistrat la startul reprizei a doua, cu trița lui Stojadinovic și coșul de două puncte al pivotului Cătălin Baciu, pentru 52-43. Și acesta a fost de scurtă durată, astfel că Piteștiul nu și-a văzut amenințată conducerea. Gazdele au câștigat sfertul al treilea, ce s-a încheiat cu 76-55 pe tabelă. 

Sfertul al patrulea s-a jucat pentru statistică, antrenorul Cristian Bota oferind minute și jucătorilor tineri de pe foaie. 

BCM U FC Argeș Pitești – SCM Timișoara 95-69 (33-17, 19-21, 24-17, 19-14)

Timișoara: Brown 16 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții, Baciu 12 puncte, 7 recuperări, Pesakovic 12 puncte, 6 recuperări, 7 pase decisive, Komatina 10 puncte, 2 recuperări, puncte, recuperări, pase decisive, Randolph 8 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții, Stojadinovic 7 puncte, 2 recuperări, Diculescu 2 puncte, 2 recuperări, Mocrițchi 2 puncte, Penciu, Ursan

Pitești: Sturanovic 22 puncte, 9 recuperări

Partida a treia, ultima a seriei, va avea loc joi, 30 mai, de la ora 19,00, la sala Constantin Jude din Timișoara. Intrarea va fi liberă.