Pe Alex l-am „prins” la telefon când se afla pe aeroport și l-am rugat să ofere o declarație privitoare la prelungirea contractului. A plecat în Portugalia, împreună cu naționala de tineret, ce va participa, cu începere de vineri, la Campionatul European – divizia B. 

„Sunt încântat să continuu alături de Timișoara. Am încredere că o să fie un sezon bun, în ciuda problemelor și că o sa reușim să ne unim forțele și să facem o treabă bună, alături de public, pentru că avem nevoie de suporteri. Jucăm într-o formulă nouă, antrenorul este nou, dar vom da ce avem mai bun și sper că vom reuși să ne clasăm cât mai bine posibil”
Alexandru Coconea

 

Originar din Constanța, Coconea a luat contactul cu Liga Națională, sezonul trecut, odată cu transferul la echipa noastră. Baschetbalist de poziția 4, Alex s-a înscris pe lista marcatorilor în șapte dintre meciurile jucate în Liga Națională. În Cupa României, a izbutit un season-high de 7 puncte și 5 recuperări în meciul de Cupă a României de la Sighetu Marmației. El va împlini 20 de ani într-a patra zi a lunii viitoare. 

Alexandru Coconea a făcut parte din echipa 3x3 a clubului nostru, care a câștigat medaliile de bronz în Cupa României, la mijlocul lunii aprilie. 

Baftă la Euro U20 și succes în viitorul sezon la Timișoara, Alex!

Citiți și: Adam Mirkovic, în alb-violet. Sârbul este la prima experiență în baschetul românesc