Unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul nostru va continua în alb-violet. Extrema Milos Komatina a ales prelungirea contractului și va ajunge la al patrulea sezon consecutiv sub culorile Timișoarei. 

„Komatina este unul dintre cele mai frumoase caractere cu care am avut ocazia să lucrez. Mă bucur mult să-l avem din nou alături de noi: începe al patrulea sezon la Timisoara și avem mare nevoie de valoarea și experiența sa. Este un exemplu de modestie, de bun simț și familist adevărat. Totodată, el este singurul jucător care nu a lipsit de la nici un antrenament si care nu s-a accidentat niciodată, în această perioadă, dovadă a seriozității și a importanței pe care o acordă pregătirii”
Ilie Trițoiu, președintele Baschet SCM Timișoara
 

Muntenegreanul a sosit la Timișoara în vara anului 2016, venind de la campioana statului Bosniei-Herţegovina, Igokea Aleksandrovac. Milos este dublu campion al Bosniei, în 2013 și 2016, ani când echipa sa, Igokea, a cucerit și cupa. El a mai câștigat titlul și cupa în Muntenegru, în 2014, cu Buducnost Podgorica, formație ce a evoluat, sezonul trecut, în Euroligă.

Baschetbalistul nostru cu numărul 9 a avut medii de 6.2 puncte, 3.4 recuperări și 1.6 pase decisive/meci, în sezonul 2018/2019. Recordul său stagional de puncte marcate este 17, într-un meci cu Dinamo și într-altul cu BCM U FC Argeș Pitești, ambele din grupa locurilor 5-8. 

„Koma” - care în septembrie va împlini 35 de ani - a înscris coșul decisiv al uneia dintre cele mai frumoase victorii din sezonul trecut, cea de pe terenul campioanei CSM Oradea, 88-85, într-a doua etapă din Top 6. 

În precedentele două sezoane la Timișoara, Milos Koamtina a avut medii de puncte de 12.3 (2016/2017) și 9.7 (2017/2018). 

Foto: Milos Komatina a vorbit despre baschet și despre familia sa, într-un program de meci din noiembrie 2018, despre care puteți citi detalii AICI