Trei dintre tinerii jucători care au făcut parte din lotul nostru în sezonul 2018/2019 vor continua să joace în culorile alb-violete. Bogdan Penciu, Cristian Mocrițchi și Robert Schipor se vor afla sub comanda antrenorilor Dragan Petricevic și Cristian Bota, cu începere de luna viitoare, când este programată reunirea lotului.

Robert Schipor este un produs 100% al academiei de baschet ce aparține clubului nostru. În ultimele două sezoane, el a fost liderul echipei U16 de la SCM Timișoara, formație ce a avut rezultate notabile în Campionatul Național al acestei categorii de vârstă. „Obiectivele mele pentru viitorul sezon sunt foarte simple: vreau să mă antrenez cât de bine pot și cât de mult pot. Vreau să fie un sezon mai bun si mai serios decât celălalt, cu rezultate cât mai bune mai ales la Academia de Baschet, unde îmi doresc să fac meciuri solide. Abia aștept să înceapă antrenamentele”, a declarat jucătorul născut la 20 iunie 2003. Robert Schipor (189 cm) este conducător de joc. 

Bogdan Penciu (202 cm), baschetbalist născut la Deta, la 21 martie 2001, a fost format la academia clubului nostru, dar a jucat și pentru CSS Bega. Component constant al naționalei de juniori U18 a României – al cărei căpitan a fost la una dintre acțiunile lotului – Bogdan a apucat să debuteze în Liga Națională de seniori. Penciu și-a făcut apariția în patru meciuri din ediția 2018/2019 a LNBM, cu un „vârf” de 7 puncte și o pasă decisivă, în partida cu Dinamo Știința București, de la 11 mai 2019, din grupa locurilor 5-8. În Cupa României, extrema în vârstă de 18 ani a înscris 5 puncte în „dubla” cu CSM Sighetu Marmației. 

„O să fie un sezon interesant, cu noi modificări in lot. Sunt nerăbdător să încep pregătirea, să muncesc cât de mult pot, pentru a-mi câștiga locul in echipă. Cum au spus și unii colegi, avem nevoie și de tot suportul publicului, deoarece ei sunt un mare plus pentru noi”, a declarat Bogdan, aflat într-un camp de pregătire în Serbia, Yubac Belgrad. 

Cristian Mocrițchi este un jucător venit la academia noastră de la Arad, unde a fost crescut la școala de baschet a lui Zsigmond Bobroczky, omul ce a pus umărul la promovarea Timișoara în prima ligă, în 1987. De atunci, gruparea noastră joacă neîntrerupt în elita baschetului românesc. 

„Sunt bucuros pentru faptul că voi evolua în continuare aici. Am încredere în întreg colectivul și am încredere că vom reusi să ne unim forțele și să facem o treabă cât mai bună, alaturi de public. Avem nevoie de suporteri și de susținerea lor. Jucăm într-o formulă nouă, antrenorul este nou, dar cu toate acestea, sunt sigur că sub coordonarea domnului Dragan Petricevic vom reuși să ne atingem potențialul maxim ca jucători, să fim un colectiv unit și să facem un sezon bun”, a afirmat Cristian Mocrițchi. 

Născut la 10 martie 2000, Cristian (187 cm) joacă pe postul de fundaș. El a intrat în teren în șapte partide din LNBM și a adunat șapte puncte în „dubla” cu Sighet.

Penciu și Mocrițchi au făcut parte din echipa 3x3 a SCM Timișoara care a cucerit bronzul în Cupa României. 

Pe de altă parte, Mihai Ursan a decis să se dedice studiilor universitare. Îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru echipa noastră și îi dorim să i se împlinească toate visurile.