Jucătorul nostru Alexandru Coconea se află în China, cu lotul național U23. Naționala 3x3 a României va participa cu începere de joi la Campionatul Mondial, ce va avea loc în localitatea Lanzhou.

„Mă bucur că am ocazia sa particip la acest campionat mondial și că am ocazia să reprezint țara și orașul Timișoara. Sper că vom putea să facem o performanță notabilă, adică să ajungem printre primele țări din lume”
Alexandru Coconea
 

La startul competitiei sunt prezente câte 20 de echipe, în cele două concursuri, printre care se află naționalele țării noastre (feminină și masculină). România se numără printre cele sapte națiuni care sunt reprezentate atât in turneul masculin, cât și în cel feminin, alături de China, Italia, Olanda, Ucraina, Mongolia și Rusia, ultima fiind deținătoarea trofeelor mondiale. 

In competitia masculină, România este reprezentată de Stefan Bîrloveanu, Alexandru Coconea, Sebastian Costeiu si Cristian Mâinea. Echipa noastră va evolua în Grupa B, alături de China, Letonia, SUA și Kazahstan. Primele două clasate din fiecare grupă vor accede în sferturile de finală.

Programul băieților noștri este următorul:

Joi, 3 octombrie, China – România (ora 16:50)

România – SUA (ora 18:55)

 

Sâmbătă, 5 octombrie, România – Letonia (ora 18:55)

 Kazahstan – România (ora 20:25)

Toate meciurile vor fi transmise in regim live-streaming de canalul youtube al FIBA 3x3.    

În vara acestui an, Alexandru Coconea a făcut parte și din naționala 5x5 a României, la categoria U20. Tricolorii au jucat la Campionatul European, grupa valorică B.