Echipa noastră a depășit prim-divizionara maghiară KTE-Duna Aszfalt, în ultimul meci de verificare dinaintea campionatului, desfășurat la sala Constantin Jude. Brown&Co. s-au impus cu la 20 de puncte diferență, după ce conduceau și la pauza mare, 39-32.

„A fost un meci foarte de pregătire, cu o echipă care joacă un baschet corect, curat, Cele două partide cu Kecskemet chiar ne-au ajutat să ne îmbunătățim chimia jocului și a echipei. Am lucrat mai mult în apărare, în ultimul timp, lucru care s-a văzut în ultimele două sferturi la Kecskemet și astăzi, în aproape întreg meciul. Ambele echipe au avut o absență importantă – Djerasimovic, de la maghiari, Mirkovic, de la noi – însă jocul ne-a fost de mare folos. Dacă aș fi programat un antrenament, nu ne-ar fi ajutat nici 25% din cât ne-a ajutat meciul ăsta”
Dragan Petricevic, antrenorul SCMT
 

Primele trei sferturi au fost echilibrate, după care alb-violeții de pe Bega au câștigat ultimele zece minute la 15 „lungimi”. A fost meciul amical cu cele mai puține puncte încasate și în care au fost folosiți toți cei nouă jucători de pe foaia de arbitraj. Tinerii Bogdan Penciu și Robert Schipor au absentat, fiind plecați cu echipa de juniori U18, care la acest final de săptămână ia startul în noul sezon, la turneul de la Oradea. 

Baschet SCM Timișoara – KTE-Duna Asfalt 79-59 (20-14, 19-18, 15-17, 25-10)

Timișoara: Brown 26 puncte, 4 recuperări, două intercepții, Pesakovic cu 14 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări, Lazar 9 puncte, 4 recuperări, Komatina 8 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, Franklin 8 puncte, 3 recuperări, Dragoste 7 puncte, 7 pase decisive, două intercepții, Gorgemans 4 puncte, 3 recuperări, Popa 3 puncte, 4 recuperări, Abu Teir 2 recuperări

Kecskemet: Thomas 17 puncte, 4 recuperări

Cele două formații s-au întâlnit și miercuri, în Ungaria, când Timișoara a învins cu 92-87, partidă despre care aveți detalii AICI. Leii din Banat iau startul în Liga Națională sâmbătă, 12 octombrie, printr-un meci acasă, cu BCMU FC Argeș Pitești, programat la ora 18,45.