Managerul general Ilie Trițoiu analizează evoluția echipei la jumătatea parcursului, într-un interviu pentru siteul oficial al clubului nostru 

  • Sezonul 2016/2017 a ajuns la jumătatea sa. Cum evaluați parcursul echipei până la acest moment ?

Dacă luăm în considerare că în luna August 2016 am pornit la drum cu o echipă nouă – doar doi jucători din vechiul lot au rămas, Milencovici și Jeremic – pot spune că suntem mulțumiți. După cum știți, la începutul sezonului ne-am propus ca obiective calificarea în playoff și la turneul Final 8 al Cupei României. În playoff se poate intra și de pe locurile al șaptelea și al optulea, adică din grupa 7-10, dar noi am realizat obiectivul în avans prin accesul în grupa 1-6. Să nu uităm că suntem pe locul al patrulea, în fața unor echipe care au dominat Liga Națională în ultimii ani, care joacă de multe sezoane în fazele superioare ale campionatului, omogene ca lot, care se bazează de o lungă perioadă pe același nucleu de jucători și cu bugete superioare celui pe care-l avem noi. 

  • Practic, echipa a pornit cu un lot nou. Se poate vorbi despre omogenizare sau mai este nevoie de timp ?

Consider că perioada de omogenizare a trecut. Acum echipa are identitate și personalitate. Este clar că mai sunt lucruri de pus la punct. Mă refer la relațiile de joc și la coeziunea dintre jucători, dar suntem pe un drum bun. Acest lucru s-a văzut la începutul anului, când am învins consecutiv, acasă, liderul la zi, Steaua, vicecampioana, Mureș Tg Mureș, și campioana, CSM Oradea. Dacă vom continua să obținem rezultate bune, dacă nu vom avea prea multe oscilații, tind să cred că ne putem bate pentru calificarea în semifinalele Ligii Naționale. Am încredere în stafful tehnic și în toți jucătorii. Atmosfera din lot este bună și avem toate motivele să sperăm într-un final de sezon reușit. Nu ascund că mă gândesc să reintrăm în circuitul european, acest lucru fiind posibil dacă ajungem în semifinale. 

  • Jucătorii au alternat serii de victorii consecutive cu jocuri mai puțin bune, cum a fost cel din sferturile Cupei. De ce se întâmplă acest lucru ?

Am remarcat și noi, dar deocamdată nu avem o explicație în acest sens. Un mic ”semnal de alarmă” a fost înfrângerea de acasă cu Sibiul, suferită în ultima … zecime de secundă a meciului. Chiar dacă la momentul respectiv am luat-o ca pe un accident, se pare că insuccesul a afectat moral echipa. Altfel, nu îmi pot explica lipsa de reacție în fața celor de la Oradea, în sferturile Cupei României. Pot spune că a fost cel mai slab meci al nostru din acest sezon: lipsa totală de atitudine, dar și jocul foarte bun practicat de Oradea au dus la eliminarea prematură, însă meritată, din Cupa României. Deși nu prevedeam un astfel de deznodământ, urmează pentru noi o pauză de două săptămâni, în care ne dorim să punem la punct lucrurile, să ștergem amintirea ultimelor două rezultate și să abordăm cu cât mai multă încredere și cu moral ridicat grupa locurilor  1-6.  

  • Urmează o serie de meciuri tari în grupa 1-6. Sunt pregătiți băieții pentru astfel de înfruntări ?

Cred că aceste confruntări sunt binevenite. Ne vom edifica unde ne aflăm la acest moment ca echipă, iar în funcție de aceste partide vom ști ce avem de făcut pe viitor. Mă refer în principal la jucători: unii își vor câștiga locul la Timișoara pentru încă un sezon, de alții ne vom despărți. Repet, suntem pe un drum bun la nivel de club și ne dorim continuitate, dar și obiective tot mai îndrăznețe, pentru că Timișoara este un nume foarte important în baschetul românesc. Noi și Clujul suntem cele mai titrate echipe în ultimii zece ani, după retragerea Ploieștiului. 

Considerăm că suntem pregătiți pentru toate înfruntările din grupa 1-6. Vor fi zece meciuri de foc, iar la finalul lor vrem să ne asigurăm un loc cât mai bun în perspectiva fazei playoff. Ne bucurăm că timișorenii vor putea vedea la lucru cele mai bune echipe din România și îi așteptăm la sală. Vom juca din trei în trei zile și tot ceea ce ne dorim la finalul acestui mini-campionat este să arătăm un baschet de calitate și să evităm accidentările, pentru a putea aborda playoff-ul cu un lot competitiv. 

  • Antrenorul principal Tudor Costescu a fost instalat la mijlocul lunii ianuarie. A avut suficient timp să-și pună amprenta asupra jocului ?

Orice schimbare de antrenor poate  aduce un plus sau un minus. Cele patru victorii consecutive, cu Mureș, Galați, Oradea și Baia Mare, au fost plusul, dar jocurile cu Sibiu și Oradea, cel din Cupă, ne-au arătat și minusurile. Important este să depășim împreună acest moment mai puțin plăcut și să ”speculăm” pauza de două săptămâni, pentru ca mini-campionatul 1-6 să ne găsească într-o formă bună. Tudor Costescu știe bine ce are de făcut, noi îl susținem în toate deciziile pe care le va lua și sperăm ca echipa să ajungă în semifinale. Este un obiectiv posibil de îndeplinit, dacă ținem cont de potențialul și valoarea arătate de echipă de-a lungul primei părți a sezonului. O prezență într-o cupă europeană ar încununa un an bun, din punctul nostru de vedere.