Jucătorul echipei noastre, Octavian Popa Calotă, ”sărbătorește” astăzi o lună de când se află în cantonament cu echipa națională de seniori a României. Și vor urma alte aproape două luni, căci tricolorii participă la începutul lunii septembrie la turneul final al Campionatului European de baschet. Grupa C, în care se află echipa României, se joacă la Cluj, celelalte cinci componente ale sale fiind, în ordinea în care le întâlnește naționala noastră, Cehia (1 septembrie), Croația (2 septembrie), Spania (4 septembrie), Ungaria (5 septembrie) și Muntenegru (7 septembrie).

 

Kevin Calotă despre:

 

Sacrificarea  vacanței”Pentru lotul național merită un astfel de sacrificiu. Sunt omul care mereu a spus DA convocărilor, iar de această dată avem un motiv de bucurie în plus, acela că vom juca în fața propriilor suporteri. Pot să spun fără frica de a greși că este apogeul carierei mele la echipa națională”

 

Atmosfera de la lot – ”Este foarte bună și în plus se simt anumite îmbunătățiri față de alte acțiuni ale echipei naționale. Avem condiții foarte bune de a ne antrena, staff-ul tehnic este mai larg, se lucrează după cele mai noi standarde, iar recuperarea pe care o facem este excelentă. Lumea își dă toată silința să nu ne lipsească nimic”

 

Grupa de la Euro – ”Una foarte dificilă. Toate adversarele vor fi puternice și în special Spania și Croația. Doar uitându-te la roster-ul lor, la echipa de club la care evoluează îți dai seama că ai de-a face cu nume importante ale baschetului continental. Noi ne pregătim foarte bine și ne vom vinde pielea foarte scump; în niciun caz nu ne vom prezenta ca victime”

 

Familie – ”Sunt momente, nu puține, când mi-e dor de copii și de soție (n.r. – Daria Popa Calotă – jucătoare de volei la Agroland Timișoara). Din când în când mai dau o fugă până la Sibiu, unde i-am dus pe copii, să stea cu bunicii. Am noroc că atât de la Cheile Grădiștei, când am fost în cantonament acolo, cât și acum, din Cluj, mi-e destul de aproape”

 

Lotul pentru Euro – ”Dacă mă întrebi pe mine, sunt sigur că am șanse mari să prind lotul, dar antrenorii știu cel mai bine ce vor alege. Eu nu pot decât să mă pregătesc cu maximum de seriozitate și să mă fac util. Acum am o întindere la inghinali și voi rata meciurile amicale pe care le vom disputa în Portugalia, la acest final de săptămână, însă medicii mi-au spus că pauza nu va fi mai lungă de o săptămână. Voi pierde primele săptămâni din pregătirea cu BC Timișoara, dar știu că mă înțeleg cei de acasă și vreau să-i fac mândri de evoluțiile mele la Euro”

 

Prima parte a pregătirii cu naționala de seniori a efectuat-o și un al doilea component al formației noastre, Lucas Tohătan, însă jucătorul în vârstă de 18 ani se află acum la lotul de juniori cu care va participala Euro, existând șansa ca apoi să revină la ”echipa mare”.