Aproape de finalul unei săptămâni pline și agitate, site-ul nostru oficial vă propune un interviu cu președintele secției de baschet de la SCM Timișoara, Ilie Trițoiu. Vom încerca să facem lumină în ceea ce privește latura sportivă, urmând ca într-un viitor nu îndepărtat să lămurim și chestiunile administrative legate de decizia BAT făcută publică în această lună. 

 

Situația este delicată la clubul viola, după declarațiile antrenorului principal privitoare la restanțele salariale. Din punctul de vedere al administrației cum se vede?

Situația este doar parțial delicată. Este departe de a fi neagră, așa cum a prezentat-o antrenorul echipei la conferința de presă de după meciul cu Galațiul. În primul rând vreau să lămuresc un lucru foarte important: la acea conferință s-a spus că ultimul salariu plătit a fost … din noiembrie. Lumea a fost un pic indusă în eroare. Într-adevăr, ultimul salariu plătit a fost cel aferent lunii noiembrie, dar să nu uităm că băieții au luat banii și în decembrie, și în ianuarie, și în februarie, iar joi (n.r. 15 martie) a intrat încă un salariu, cel pentru decembrie 2017. Ca să fiu explicit și să cunoască toată lumea situația exactă, în decembrie s-a plătit luna septembrie, în ianuarie s-a plătit octombrie, în februarie s-a achitat noiembrie, iar acum s-a plătit salariul pentru luna decembrie, ceea ce înseamnă că am încheiat socotelile pentru anul 2017. Au rămas restante lunile ianuarie și februarie, dar nu aveam cum să plătim, pentru că bugetul local s-a votat doar în martie. Situația nu este atât de dramatică ori de neagră, cum a fost expusă.

S-a vorbit și despre jucători care stau în întuneric și și-au plătit chiria din buzunarul propriu…

Și aici adevărul este undeva la mijloc. Într-adevăr, am avut această problemă, cu cei care administrează acel corp de apartamente în care stă o parte dintre jucătorii echipei, dar au fost mai mult … răutăți. Au fost chestiuni de moment: au întrerupt curentul dimineața, ca un avertisment, și l-au repornit după-amiaza. Avem și acolo probleme, însă pe unele dintre ele le-am rezolvat din chiar din propriul buzunar, atât eu, cât și colegii mei din club. Gen facturi de curent, chirii, utilități, deși era problema jucătorilor, pentru că au aceste cheltuieli incluse în contractul lor. Nefiind cu plățile la zi, în luna respectivă, când s-a facturat, nu au dorit să plătească și am achitat noi. 

Deci perioada dificilă a fost în toamna anului trecut…

Da, perioada grea a fost în octombrie și noiembrie 2017, când am făcut eforturi foarte mari, chiar supraomenești, toți dintre noi, ca lucrurile să fie în regulă. Am resimțit din plin acea perioadă, dar din decembrie am intrat într-un ritm constant. Sunt patru luni consecutive în care s-au făcut plăți, așa că nu se poate spune că suntem într-o situație fără ieșire. Se fac eforturi din partea tuturor, a celor din club și a celor din Primărie, ca lucrurile să revină la normalitate.
 

De ce credeți că a venit această reacție a antrenorului, a jucătorilor?

Lucrurile au fost supraevaluate; realitatea este alta. Ei trebuie să-și asume reacția, iar noi să vedem ce avem de făcut ca totul să fie bine pentru toată lumea.

 

”Din punct de vedere sportiv, echipa este pe un drum foarte bun”

Care va fi în continuare graficul plății salariilor?

Avem promisiuni că în luna martie s-ar mai putea plăti un salariu restant, cel pentru ianuarie, după care în aprilie eu cred că se va intra în normalitate. Dacă e să fim foarte riguroși, noi în acest moment avem doar o lună de întârziere, căci salariul se achită cu începere din ziua de 15 a lunii următoare, moment din care noi avem la dispozție 30 de zile pentru a face plata. Un lucru foarte important pe care aș dori să-l priceapă toată lumea este și faptul că în subordinea Primăriei nu se află doar clubul sportiv, SCM-ul, ci și regii și societăți importante pentru oraș și pentru buna lui funcționare și care au și ele problemele lor. De aceea, fac apel la toți jucătorii să înțeleagă exact situația, deoarece se fac eforturi foarte mari pentru rezolvarea tuturor problemelor.  

Este în acest moment echipa capabilă să obțină rezultate bune în ultimele două etape din sezonul regular și în Top 6?

Din punct de vedere sportiv, echipa este pe un drum foarte bun. Suntem foarte mulțumiți de rezultate. Consider că meciul cu Phoenix Galați a fost o sincopă și aici aș vrea să lămuresc un aspect, pentru că au sărit toți ”specialiștii” să spună  ba că a fost blat, ba că s-a jucat la pariuri… Total eronat! Să nu luăm din meritele băieților și antrenorilor, pentru că – repet – din punct de vedere sportiv, suntem foarte mulțumiți. Îmi doresc ca lumea să vină alături de noi, pentru că asta este cel mai important. Din păcate, în acest sezon atmosfera din tribună a fost cea mai tristă. Echipa este pe un drum bun, rezultatele sunt pe măsură, dar susținerea publicului este ca inexistentă. 

Care va fi obiectivul pentru Top 6?

În această perioadă ne dorim să câștigăm un număr cât mai mare de jocuri, pentru a obține o clasare cât mai bună la startul play-off-ului. Așa cum am spus la începutul sezonului, primul obiectiv este calificarea în Top 6, pe care l-am bifat, după care următoarea țintă este calificarea în semifinale.