SCM BC Timișoara a încheiat sezonul 2017/2018 pe locul al cincilea al Ligii Naționale de baschet masculin și a jucat semifinala de Cupă a României. Leii din Banat au plecat în vacanță cu restanțe salariale, iar echipa administrativă face acum eforturi pentru a face plățile și a ajunge la zi.

Despre situația echipei alb-violete am vorbit cu președintele secției de baschet, Ilie Trițoiu, într-o serie de interviuri care se deschide cu episodul de mai jos.

Domnule Trițoiu, ați parcurs un sezon foarte agitat. Cum îl vedeți acum la câteva săptămâni de la încheierea sa?

Din punctul meu de vedere a fost cel mai apăsător sezon de când mă aflu în acest club. Am avut nenumărate probleme, dar cele care au atârnat cel mai greu în economia acestui campionat au fost cele financiare, pe care nici în prezent nu am reușit să le rezolvăm. Facem eforturi să ajungem la zi, dar suferim foarte mult pentru că încă nu avem soluții.

Câte salarii mai au de primit băieții?

Mai sunt de rezolvat două salarii pentru jucători, însă mai avem de încheiat conturile cu furnizorii de echipament, de medicamente, cu cei care ne-au asigurat masa, cu firma de transport, cu hotelurile unde am locuit în țară. Mai avem multe lucruri de pus la punct pentru a încheia sezonul trecut și abia apoi putem discuta despre campionatul care vine. 

Există deja o plecare confirmată, cea a lui Lucas Tohătan. Care este situația lotului?

Daaaa, suntem într-o postură foarte dificilă, pentru că nu am închis situația financiară a sezonului trecut – mă refer la jucători, antrenori, staff. Vă spun foarte deschis, vom suferi o serie de pierderi. Din păcate, pe Lucas l-am cedat și probabil vom pierde mulți alți jucători: nu avem cum să-i ținem, pentru că nu avem nicio certitudine că lucrurile se vor rezolva favorabil pentru ei. Important este să încheiem financiar sezonul ‘17/’18. De altfel, eu le-am și spus jucătorilor, când s-a terminat campionatul că nu e nicio supărare dacă au alte variante mai bune. În momentul de față, l-am pierdut pe Tohătan, mai sunt câțiva baschetbaliști în negocieri cu alte echipe.

Pleacă și antrenorul principal?

Din nefericire, am rămas și fără antrenorul Tudor Costescu. Am purtat nenumărate negocieri în ultimul timp, însă nu am reușit să-l conving, din pricina incertitudinii din ultimul timp și a incertitudinii ce cred că va exista și în perioada următoare. Nu avem speranțe că ne putem ridica măcar la nivelul ultimilor doi ani, ca echipă. Tudor a renunțat, mai are și o serie de probleme personale de rezolvat. Nu pot spune că l-am înțeles, căci nu m-am împăcat cu ideea, dar aceasta este viața. Mă așteptam să rămână alături de noi, mai ales că era unul dintre cei care cunoștea foarte bine situația actuală si chiar mi-aș fi dorit să o depășim împreună, însă fiecare își alege cât consideră de bine drumul pe care vrea să meargă. Din păcate, mai suntem sub contract cu un singur jucător dintre cei care au dus greul, pivotul Adrian Diaz, pe care-l putem pierde dacă nu-i plătim salariile restante. Celălalt jucător U23, Tudor Gheorghe, este și el pe punctul de plecare, căci a avut o colaborare foarte bună cu Tudor Costescu și ar putea merge după el. Putem spune că vom lua totul de la zero, la nivel de lot și de bancă tehnică. 

 

Interviul va continua cu două episoade legate de situația procesului de la BAT și de echipa feminină.