Echipa alb-violetă de baschet masculin va evolua sezonul viitor sub titulatura ”SCM”. Federația Română de Baschet a decis că gruparea noastră întrunește toate condițiile pentru înscrierea în campionatul 2018/2019, dar președintele secției de baschet, Ilie Trițoiu, știe că diferendul cu BAT (Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic) trebuie închis. În episodul al treilea al interviului, Trițoiu anunță că deocamdată sancțiunile sunt suspendate și că staff-ul administrativ caută soluții pentru a face plățile către foștii jucători.  

În acest moment, echipa masculină este înscrisă în campionat sub titulatura SCM Timișoara. După ce falimentul a fost declarat pentru BC Timișoara, noi funcționăm din toate punctele de vedere pe CIS-ul (Certificat de Identitate Sportivă) SCM-ului. Vom evolua în grupa valorică A a Ligii Naționale, cea în care sunt cuprinse cele mai valoroase opt formații din țară, cele din play-off-ul ediție 2017/2018. Trebuie să plătim anumite restanțe pe care le avem la Federația Română de Baschet și să achităm garanția de 10.000 de euro, altfel riscăm să fim trimiși în grupa C. Programul noului campionat va fi stabilit la 25 iulie. Acum mai mult decât oricând, avem nevoie ca oamenii, comunitatea, toți iubitorii de baschet să fie alături de noi, să ne susțină. Vrem să rezolvăm lucrurile, să rezolvăm problemele din trecut și să pornim la un drum nou, fără niciun fel de datorii. Pentru aceasta, avem nevoie de emulație, de oameni care să înțeleagă situația și să fie 100% cu noi.
Ilie Trițoiu
 

Care este situația diferendului cu BAT?

După cum probabil lumea știe, noi am contestat decizia BAT ce ne impune plăți către jucătorii ce au fost în lot în vara lui 2015. Tribunalul Suprem Elvețian a ținut cont de acțiunea noastră și în prima fază a suspendat hotărârea BAT, astfel că avem un timp de respiro și de negocieri. Și de a rezolva situația, pentru că mai devreme sau mai târziu probabil tot acolo vom ajunge. Prin urmare, mai bine soluționăm acum totul, pentru a nu apărea amenzi sau alte sancțiuni. Facem eforturi pentru a atrage fonduri din zona privată, cu care să stingem conflictul. În același timp, ne vom susține punctul de vedere potrivit căruia BAT a stabilit plăți supradimensionate, în raport cu ceea ce au făcut jucătorii pentru BC Timișoara, cum și unde au plecat.   

Trebuie să conturați și lotul pentru sezonul 2018/2019.

După cum v-am spus, plecări au fost și ar mai putea fi, dar purtăm și noi unele negocieri. Mladen Jeremic, Octavian Popa Calotă, Milos Komatina și Adrian Diaz, pe care ni-i dorim în continuare la echipă, sunt în stand by. Depinde de noi dacă vom găsi resursele necesare pentru a-i ține: în primul rând trebuie să le rezolvăm problemele din trecut și abia apoi să ne gândim ce le putem oferi pe viitor. 

Negociați și pentru un nou antrenor?

În momentul de față ne este greu să purtăm negocieri, când avem pe cap atâtea datorii anterioare. Ne-am gândit la variante de antrenori, lucrăm și pe această direcție și sper să venim cu vești bune. Reunirea va fi undeva la mijlocul lunii august și muncim să conturăm lotul și echipa tehnică. Suntem puși în situația de a rezolva problemele moștenite de la alții, ceea ce reprezintă o misiune dificilă, dar vreau să le transmit iubitorilor de sport din oraș că facem toate eforturile omenesc posibile că să ținem baschetul timișorean la un nivel ridicat. Oricâte greutăți ne-ar sta în față, ne luptăm să ducem mai departe tradiția Timișoarei.