Timișoreanul Zoran Milencovici a trecut la echipa de seniori a orașului în vara anului 2010. Trecea de fapt la proaspăta câștigătoare a Cupei României, performanță reușită de căpitanul Nenad ”Shone” Markovic și a sa trupă din care făceau parte nume precum Dan Păltinișanu, Milos Pesic, Uros Velickovic, Rade Dzambic, coordonați de pe bancă de Dragan Petricevic.

De atunci, adică de șase sezoane, Milencovici a jucat în Liga Națională numai pentru BC Timișoara. A fost căpitanul echipelor de tineret care au cucerit titlul național în 2013 și 2014, iar sezonul trecut a fost căpitan și la echipa de seniori. Zoran a făcut parte din grupul de jucători localnici care s-a pregătit și pe parcursul verii. De fapt, interviul l-am realizat chiar la sala Constantin Jude, înaintea unui antrenament.

”Pauza a fost foarte lungă, am terminat sezonul foarte repede și de aceea am avut nevoie de antrenamente, să ne menținem tonusul muscular și forma fizică. Ne-am pregătit cu unii juniori și cu antrenorii de la echipele de juniori”
Zoran Milencovici

Cum vezi noul sezon ?

”Sunt optimist, chiar dacă nu s-a conturat 100% noul lot, dar primele nume care au apărut îmi dau speranțe că ne putem autodepăși în campionatul ce vine”

Care sunt obiectivele pentru 2016/2017 ?

”Obiectivul principal este accederea în playoff, iar de acolo orice se poate întâmpla. Ați văzut și sezonul trecut cum a fost cu Sibiul, care avea alt obiectiv decât playoff-ul și totuși a ajuns între primele șase echipe”

E un proiect nou la Timișoara. Va fi greu la început ?

”Cu siguranță va fi greu. Suntem mulți jucători noi, dar staff-ul este același. Cei din staff ne cunosc și trebuie să-i integreze pe cei noi. Sper ca alături de suporteri să aducem rezultatele din anii trecuți și cât de curând să evoluăm în Europa, acolo unde trebuia să jucăm și sezonul trecut, dar nu am mai apucat, din păcate”

Interviul complet cu Zoran Milencovici îl puteți asculta pe canalul Sound Cloud al clubului nostru: