Povestea promovării, spusă de omul care este de 30 de ani în club

Povestea promovării, spusă de omul care este de 30 de ani în club

Timișoara a început în luna septembrie a acestui an al treizecilea sezon consecutiv în elita baschetului masculin din România. Un traseu pornit în 1987, odată cu promovarea formației Comerțul Politehnica Timișoara.

Actualul director sportiv al clubului nostru, Adrian Vermeșan, a fost implicat în acea promovare.

„În 1986, am fost obligați de directorul fabricii Elba, Margan, să preluăm echipa de baschet a orașului. Noi aveam echipă de fotbal în C, cu perspective, dar directorul ne-a chemat pe mine și pe președintele Asociației Sportive și ne-a transmis că nu e loc de întors, că vine de la primul secretar, care l-a amenințat că-l dă afară dacă Elba nu preia secția de baschet. La fel ne-a zis și nouă, că dacă ne opunem acelei sarcini, ne dă afară din fabrică. Degeaba i-am spus că noi nu știm nimic în materie de baschet, în afară de ceea ce vedeam la televiziunea sârbă”.

Adrian Vermeşan

Adrian Vermeșan își amintește că atunci, în 1986, a fost foarte reticent, dar acum „îi mulțumesc lui Dumnezeu că s-a întâmplat așa, pentru că am învățat foarte multe din baschet. Atunci, am preluat o echipă retrogradată, dezordonată, dar încet-încet ne-am organizat și i-am adus pe cei doi antrenori, Mihai Bolcu și Dragoș Oprea. Câteva luni mai târziu ne-a chemat din nou directorul și ne-a spus că mai are o sarcină pentru noi, să promovăm”.

Și promovarea avea să vină în urma unui turneu în urmă unui turneu de patru echipe, disputat la Arad: Automatica București, CSU Galați, CSU Brașov și Comerțul Politehnica Timișoara s-au bătut pentru cele două locuri ce ofereau accesul în divizia A, iar bănățenii au promovat la braț cu brașovenii, după două victorii și o înfrângere.

Lasă un răspuns

Close Menu