Interviu cu Miodrag Perisic, la o lună după preluarea echipei

Interviu cu Miodrag Perisic, la o lună după preluarea echipei

Echipa noastră a jucat joi al șaselea meci de verificare din această perioadă precompetițională. Alb-violeții au evoluat pe terenul prim-divizionarei sârbe KK Vrsac și au cedat pe final de meci, 90-86, deși au câștigat primul sfert cu 32-14. Detaliile partidei le găsiți pe pagina noastră de Facebook.

Cu antrenorul Miodrag Perisic am stat de vorbă la capătul acestei perioade de pregătire de aproape cinci săptămâni.

  • Care sunt concluziile la finalul primei luni?

Sunt foarte mulțumit de ceea de am găsit la echipă, în acest răstimp, de la organizarea clubului, până la selecția jucătorilor, făcută în limitele financiare pe care le avem sezonul acesta. Trebuie să continuăm să lucrăm zi de zi, toți, la toate nivelurile și cred că putem face un campionat bun.

  • Cum decurg antrenamentele?

Băieții se pregătesc cu seriozitate, iar relațiile de joc devin tot mai solide. Sunt mulți nou-veniți și este dificil să-i faci să se coordoneze, să găsească acea chimie. Vom vedea cum vor reacționa ca grup în momentele dificile, pentru că până acum nu s-au găsit în astfel de momente. Îi urmăresc tot timpul și îi văd cum muncesc, cum respectă ceea ce li se spune, astfel că, pas cu pas, zi de zi, vor deveni mai buni. Campionatul este foarte puternic, aşa cum se ştie, iar startul se anunță solicitant pentru noi, dar ne pregătim în vederea unei competiţii de lungă durată şi munca de acum va da roade în timp, dacă vom continua să fim la fel de harnici.

  • În meciurile amicale aveţi patru victorii şi două înfrângeri. Cum vi se pare bilanţul?

Meciurile de verificare ne arată doar unde ne găsim în acest moment. Nu mizez foarte multe pe aceste rezultate, căci sunt doar meciuri de pregătire. De pregătire, nu amicale, căci partide amicale nu există (zâmbește). Ele ne pot arăta progresul pe care îl facem de la o săptămână la alta. Îmi doresc să continuăm pe o linie ascendentă pentru a fi la un nivel cât mai bun la startul oficial.

  • Vorbeați despre un campionat puternic. Care vor fi principalele noastre contracandidate?

Sunt doar opt echipe în grupa în care evoluăm în prima parte și toate au calitate. Cred că favorite sunt Cluj, Oradea, Sibiu; rămâne să vedem cum se va prezenta Steaua; Piteștiul a investit atât de mult și a construit un lot puternic; urmăm noi și Craiova. Poate Dinamo are o echipă cu mai puțini jucători experimentați, dar ar putea evolua bine. Noi nu putem fi considerați una dintre principalele candidate, dar lumea a început să vorbească despre noi, să ne ia în serios.

  • SCM Timișoara este al patrulea club din România pentru care lucrați. Cum ați regăsit baschetul românesc ?

Cu regulile privitoare la jucătorii străini și cu această primă grupă valorică de opt echipe, toate formațiile sunt competitive. Nu vor există meciuri ușoare, ci din contra multe derby-uri, ceea ce e bine pentru baschet și pentru competiție. Îmi place campionatul românesc, îmi place România și acestea au fost motivele pentru care am acceptat să mă întorc.


SCM Timișoara va participa săptămâna viitoare la Memorialul Georgi Hristov, organizat la Botevgrad (Bulgaria), în zilele de miercuri, 26 și joi, 27 septembrie. În prima zi, jucătorii viola vor înfrunta prim-divizionara bulgară Beroe Stara Zagora. În celălalt meci se înfruntă Rilski Sportist Samokov și formația gazdă, Balkan Botevgrad. Joi, vor avea loc finala mică și finala mare.

Lasă un răspuns

Close Menu