„Încercăm să ne concentrăm și să ne grupăm, ca să aducem prima victorie”

„Încercăm să ne concentrăm și să ne grupăm, ca să aducem prima victorie”

Formația noastră va deschide și etapa a IV-a a Ligii Naționale de baschet masculin și tot cu un meci în deplasare, așa cum s-a întâmplat și runda precedentă. Partida cu CSU Sibiu va avea loc miercuri, 24 octombrie, de la ora 18,00.

Octavian Popa Calotă, căpitanul echipei noastre, se află la al treilea sezon la Timișoara, venit de la Sibiu unde a jucat peste zece sezoane.

  • Kevin, încă o deplasare în acest start de sezon.

Pentru noi este un început mai greu, mai lent de campionat. Încercăm să ne concentrăm și să ne grupăm, ca să aducem prima victorie. Considerăm că o merităm: am muncit pentru asta, am fost foarte aproape în două rânduri, dar până la urmă linia de clasament contează, iar noi avem 0-3.

  • Ce s-a întâmplat la Pitești, pe final de meci?

Lipsă de claritate, probabil. Poate și oboseală, căci se știe că e dificil să alergi tot meciul după ”guarzii” lor. Toată lumea îi știe pe Jeremic și pe Siriscevic, apoi ne-au lucrat prin blocaje, iar lipsa lui Woody (n.r. – Sherwood Brown, accidentat la mijlocul sfertului al treilea). Am luat unele decizii proaste pe final. Cel mai dureros este să știi că ești foarte aproape de victorie și să pierzi ”pe ultima sută”, dar nu avem ce face, trebuie să mergem înainte, să gândim pozitiv și să alergăm după prima victorie

  • Ești căpitanul Timișoarei acum, dar ai fost căpitan și la Sibiu, unde ai petrecut o parte mare a carierei tale.

Este un sentiment special de fiecare dată când joc la Sibiu. E orașul în care m-am format ca persoană și ca jucător. Reprezintă o plăcere întotdeauna să joci în fața unei săli pline. Ne vom bucura și noi de atmosfera de acolo.

  • Mai mult, ai colaborat cu antrenorul Miodrag Perisic și la Sibiu.

Da, au fost doi ani și jumătate și cred că va fi ceva special și pentru el. Am colaborat bine cu Mișa acolo. Din păcate, într-unul dintre sezoane, am avut șansa să trecem în semifinale, am avut 2-0 la meciuri cu Clujul și am cedat seria cu 3-2, după un decisiv la noi acasă. Am rămas toți cu un gust amar, atunci.

Meciul CSU Sibiu – SCM Timișoara, din etapa a IV-a a LNBM poate fi urmărită în direct la Digi Sport 4. La echipa de pe Cibin evoluează din acest sezon Lucas Tohăn, cel care a petrecut precedentele aproape două sezoane în maioul alb-violet al Timișoarei.

Lasă un răspuns

Close Menu