2018-2019, evaluare între prima şi a doua fază a sezonului

2018-2019, evaluare între prima şi a doua fază a sezonului

Prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin s-a încheiat cu echipa noastră pe locul al șaselea și cu a treia prezență consecutivă în grupa de elită, cea a locurilor 1-6. Nu va exista pauză între cele două faze ale campionatului: prima partidă din Top 6 se va juca vineri, de la ora 18,00, la sala Constantin Jude din Timișoara, când alb-violeții vor înfrunta liderul clasamentului, CSU Sibiu.

Președintele secției de baschet de la SCM Timișoara, Ilie Trițoiu, a vorbit despre acest sezon 2018/2019, într-un interviu pentru site-ul nostru.

  • Băieții au obținut calificarea în Top 6 în penultima etapă. Cum apreciați evoluția din faza întâi?

”La cum am arătat la începutul perioadei de pregătire, nu credeam că o să întâmpinăm prea multe probleme pe parcursul campionatului. Am arătat bine ca echipă, solidă, cu relații de joc ce se legau. Din păcate, au fost patru meciuri grele în primele etape, cu echipele de top și cu patru înfrângeri. Ne-am pierdut din încredere, moralul a fost afectat, astfel că am fost nevoiți să trecem la reconstrucție și încet-încet ne-am redresat. Totuși, a fost mai greu decât mă așteptam, pentru că în acest sezon echipele sunt foarte echilibrate”

  • Ați avut emoții în privința calificării?

”Ca să fiu sincer, emoții au fost doar la meciul cu Steaua, din etapa a XII-a, pentru că împotriva lor am dus lupta pentru locul al șaselea. Steaua a început cu două victorii importante, cu Oradea, acasă, și la Cluj. Nu credeam că ne vom bate cu steliștii pentru accesul în Top 6…”

  • Top 6, care începe foarte repede.

”Urmează cele mai dificile meciuri din campionat, în această grupă de elită. Încercăm calificarea în play-off de o pozție cât mai bună, pentru a aborda cu alt moral jocurile ce vor urma. Sincer, locul al cincilea este obiectivul realist. Avem nevoie de liniște și stabilitate, căci suntem pe un drum bun”

  • Dar în Cupa României?

”Debutăm la final de ianuarie, cu Sighetu Marmației, în optimile de finală. Ne dorim mult să ajungem în Final 4. S-a revenit la acest turneu final de patru echipe, după două sezoane cu opt finaliste. Și – de ce nu – ne dorim să organizăm F4, pentru care însă avem nevoie de sprijin”

  • Cum apreciați lotul de jucători?

”Suntem foarte echilibrați pe toate posturile. Echipa are o rotație lungă în comparație cu loturile aliniate de-a lungul timpului. Dacă în alte sezoane, aveam șapte-opt jucători în rotație, acum avem zece, cu posibilitatea de a veni și copiii din urmă, pentru că au crescut. Asta mă face să spun că posedăm un lot mai bun decât în precedentele două sezoane, când am reușit să menținem un nucleu de baschetbaliști. Suferim, însă, la relațiile de joc: desi au trecut atâtea luni, sunt unele lucruri ce nu merg așa cum ne-am dorit, în special la poziția 1. Avem așteptări mai mari de la conducătorii de joc, deoarece există soluții, dar nici unul nu îndeplinește 100% rolul său”

  • Să înțeleg că ați mai putea face un transfer…

”Nu, nu intenționăm să facem nici un transfer. Dimpotrivă, vrem să păstrăm ceea ce avem, pentru că la modul general suntem mulțumiți cu actualul lot, dar voiam să spun că aveam așteptări mai mari de la acel post”

  • Pe banca antrenorilor, Cristian Bota este singur…

”Din păcate, și aici suferim puțin. Deși îl avem în staff-ul tehnic pe Nenad Markovic, el nu poate fi lângă noi, din pricina unor probleme familiale, la Jagodina. Sperăm ca, odată cu finalul sezonului, Șone să revină alături de noi. Cristian Bota este relativ singur în această perioadă și se vede, pentru că este greu să gestionezi un lot de 14 jucători. Inițial, l-am numit pe Petru Czmor ca secund, dar el se ocupă mai mult de partea fizică și mai are și echipa U16. Vom vedea ce va fi, însă e clar că avem nevoie de o întărire pe bancă. Este greu ca Bota să gestioneze această situație, dar el are încrederea noastră și sper să ajungem la un final cât mai bun împreună”

  • Vă mulțumesc și cât mai multe victorii în 2019!

”Și eu vă mulțumesc și fac un apel către suporterii noștri să vină la sală și la bine și la greu. Băieții au dovedit că merită susținerea lor și mi-aș dori ca fanii noștri să fie mai vocali, căci jucătorii văd diferența, atunci când evoluează în deplasare. Sunt săli în țară unde uneori nici nu auzi antrenorul la time out. Să ne vedem cu toții la sală!”

Lasă un răspuns

Close Menu