„Dezamăgirea este uriașă, poate cea mai mare de când sunt în acest club”

„Dezamăgirea este uriașă, poate cea mai mare de când sunt în acest club”

Președintele Baschet SCM Timișoara, Ilie Trițoiu, a comentat recenta eliminare din sferturile de finală ale Cupei României. Echipa noastră a pierdut manșa retur a ”dublei” cu Dinamo Știința București și a fost eliminată cu scorul general de 171-169. 

Este mare dezamăgirea după ratarea calificării?

Dezamăgirea este uriașă, poate cea mai mare de când sunt în acest club pentru că ne-a bătut o echipă de copii. Dacă la Timișoara, Dinamo a fost în formulă completă, la București au lipsit trei jucători importanți. În marea majoritate a timpului pe parchet s-au aflat trei-patru tineri baschetbaliști români. Le-am spus jucătorilor noștri încă de la tragerea la sorți că ne așteaptă o dublă foarte grea si dacă nu o vom trata serios, vom avea parte de surprize. După o serie de cinci jocuri foarte bune în Top 6, a urmat o repriză catastrofală la Sibiu, meci după care le-am atras atenția să-și schimbe atitudinea și să fie o echipă cu spirit, cu voință, cum au fost până în acel moment. Baschetul este un joc de echipă, nu unul individual, în care fiecare încearcă pe cont propriu să rezolve situațiile de joc. Din păcate, după acel meci a urmat o perioadă mai grea, de cădere, cu jocuri slabe, cu multă tensiune în vestiar, inexplicabilă pentru noi, cei din club, pentru că le-am asigurat toate condițiile, iar salariile sunt la zi. Am tras un nou semnal de alarmă si după meciul tur din cupă cu Dinamo de la Timisoara: desi l-am castigat la o diferenta linistitoare, jocul din nou nu a convins. Le-am cerut ca la Bucuresti sa ia totul de la zero, sa nu tinem cont de diferenta, să câștigam si acel joc. Din pacate acest lucru ni l-am dorit doar noi cei din club si antrenorul Cristi Bota. Jucătorii au tratat altfel lucrurile pe teren, din nou au evoluat individual, fiecare “în lumea lui” și a urmat o eliminare rușinoasă. De exemplu, conducătorul lor de joc a avut 18 pase decisive, iar în replică al nostru a avut 6 mingi pierdute.

S-a vorbit foarte mult despre ultimul timeout și despre ceea ce a urmat…

Antrenorul Crisitan Bota a cerut o schemă la ultimul timeout, ei au executat altceva. Credeti că faultul inutil din momentul cand mai erau 3-4 secunde de joc a fost cerut de antrenor?! Sunt multe lucruri care au dus spre acest deznodamant, dar tristetea si dezamăgirea vor rămâne mult timp de acum incolo. Ca o paranteză, înainte de meci Tudor Costescu îmi spunea că nu are nicio așteptare de la acest joc (fiind cu gândul la meciurile pe care le are pentru intrarea în playoff) cu atatea probleme de lot si va acorda incredere copiilor din lot. I-am replicat ca pe mine nu ma adoarme cu asemenea lucruri, in schimb, desi li s-a repetat permanent sa rămâna concentrati, jucatorii nostri au “muscat” momeala. Atitudinea copiilor lui Costescu a surprins pe toata lumea, chiar si pe el. Îi felicit sincer pentru această calificare, atât pe el cât și tânăra lui echipă. Mai în glumă, mai în serios, ținand cont de valoarea lotului nostru si de echipa aliniata de Dinamo in acest meci, Cristi Bota ar fi trebuit să stea în tribună si să bem o bere in timpul jocului. Dacă jucătorii isi doreau cu adevarat calificarea in Final 4, nu aveau nevoie de antrenor la acest meci. Ce motivație mai mare poti avea ca jucător, decât să fii prezent la un Final Four de cupă, care în toate țările din Europa este un spectacol extrem apreciat și de bine mediatizat?!

Intenționați să luați măsuri?

E prea calda situatia ca sa vorbim despre masuri. Este clar ca ne dorim sa depasim cat mai repede acest moment greu si sa ne concentram pe ultima parte a sezonului. Ne asteapta un meci crucial cu Pitești pentru a ne stabiliza locul al cincilea în perspectiva unui adversar mai “facil” în sferturile de finală ale campionatului, cel de pe pozitia a patra. Cel mai important acum este sa ne refacem din punct de vedere psihic, sa facem un joc bun la Cluj care sa ne schimbe starea de spirit, iar la meciul din 1 aprilie cu Pitesti sa fim din nou o echipa unita din toate punctele de vedere, cu atitudine sănătoasă. Cand am fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului, am aratat multa calitate: dovadă stau rezultatele din turul Top 6, unde am pierdut un singur joc, la un punct diferență, pe care cu puțină șansă puteam chiar sa-l câștigăm! 

Poate echipa să se revanșeze în campionat?

Asa cum am spus de atâtea ori, această echipă are multă valorare individuală. Chiar dacă repet, are valoare peste cea pe care am avut-o în ultimele două sezoane. Dacă jucătorii vor ințelege importanța situației, daca vor redeveni o familie, eu cred ca pot depasi acest moment greu si pot sa se “revanseze” pentru ratarea Final Four-ului Cupei printr-o evolutie convingătoare in acest final de sezon si de ce nu, încununată cu o semifinală de campionat. Depinde doar de ei, de cat de repede vor strange randurile si vor intelege importanța acestui moment pentru baschetul timisorean. Noi le suntem alaturi până la capat, asa cum am fost de la inceputul acestui sezon. Tristetea si bucuria sunt complementare in viata noastra, sper ca dupa acest moment trist sa urmeze si o bucurie in acest final de sezon. Suntem obligati sa credem si sa mergem impreuna pana la capăt! Sunt foarte trist că am dezamagit publicul timisorean si intregul oras, adică pe oamenii care si-au pus mari speranțe în noi… Probabil că doar intrarea in semifinalele campionatului ar mai șterge din această tristețe.

Lasă un răspuns

Close Menu