Pregătiţi pentru duelurile cu Craiova. „Jucătorii doresc să îşi ia revanşa faţă de public, faţă de oraş, faţă de club”

Pregătiţi pentru duelurile cu Craiova. „Jucătorii doresc să îşi ia revanşa faţă de public, faţă de oraş, faţă de club”

Liga Națională de baschet masculin a ajuns în faza meciurilor eliminatorii, pe care echipa noastră le abordează de pe locul al cincilea. Astfel, leii din Banat vor juca împotriva formației de pe locul al patrulea, SCM U Craiova.

Seria se dispută după sistemul ”trei din cinci” și vine după alte patru întâlniri directe dintre cele două formații de-a lungul acestui sezon, două în sezonul regular și două în Top 6. Oltenii au câștigat de trei ori, în vreme ce echipa noastră s-a impus în meciul din Top 6. ”Nu știu dacă în această serie de play-off au importanță meciurile directe jucate de-a lungul sezonului. Cu siguranță, Craiova va avea un mic avantaj pentru că începe cu două meciuri pe teren propriu. Noi sperăm să câștigăm cel puțin un meci acolo, pentru că la Timișoara datele problemei vor fi cu totul altele”, a declarat Ilie Trițoiu. Primele două jocuri vor avea loc miercuri, 24 aprilie, și vineri, 26 aprilie, de fiecare dată de la ora 18,30, în Sala Sporturilor din Craiova și pot fi urmărite la FRB TV

Craiova și Timișoara s-au întâlnit în Bănie și în ultima etapă din Top 6, când gazdele au câștigat cu 88-83, după ce echipa noastră avea avantaj de 19 puncte (65-46) în sfertul al treilea. ”Nu a fost un meci care să ne intereseze foarte mult. Antrenorul și echipa au vrut doar să vadă la ce nivel sunt față de Craiova, dar partidele cu adevărat importante vor fi cele din play-off. Ne bucurăm că echipa a arătat în acest ultim meci din Top 6 că are potențial și asta ne dă încredere pentru ceea ce va urma în seria cu SCM U Craiova”, mărturisește Ilie Trițoiu.

”Toate meciurile pe care le vom juca împotriva Craiovei le văd drept foarte echilibrate, deoarece suntem două echipe de valoare aproapiată și ca structură a lotului și ca stil de joc. Ambele formații au destui jucători trecuți de 30 de ani, dar asta nu ne va împiedica să facem meciuri bune, atât la Craiova, cât și la Timișoara și – de ce nu? – la finalul lor să obținem calificarea în semifinalele campionatului”

Ilie Trițoiu, președintele Baschet SCM Timișoara

După jocurile de la Craiova, seria se mută la Timișoara, cu înfruntări miercuri, 1 mai, de la ora 17,00, și – dacă este nevoie – vineri, 3 mai, de la ora 18,00. ”Am vorbit cu antrenorul Cristian Bota, noi suntem pregătiți chiar pentru o serie de cinci meciuri, pentru că intuiesc un echilibru în aceste dispute. Jucătorii doresc cu siguranță să își ia revanșa față de public, față de oraș, față de club, pentru ratarea din sferturile de finală ale Cupei României. Trag mare speranță ca la finalul seriei să ne bucurăm de calificarea în semifinale”, a afirmat președintele Baschet SCM Timișoara. 

Starea medicală a lotului este bună, iar Ilie Trițoiu intuiește că toți băieții vor fi pregătiți fizic până la ora partidei cu numărul unu, inclusiv Dragoș Diculescu, care a evoluat vineri în Meciul Stelelor din baschetul românesc, la Cluj: ”Pentru Dragoș a fost cu siguranță o experiență de neuitat, dar a venit destul de obosit de la Cluj. Pe de o parte, ne-am fi bucurat să îl avem acasă, deoarece este unul dintre jucătorii importanți ai echipei și în pregătirea jocurilor din Bănie era mai bine să-l avem acasă. A fost un drum dus-întors la Cluj, în numai o zi și jumătate, dar se va reface până miercuri, la 6.30 PM”.

Un eventual meci decisiv în seria Baschet SCM Timișoara – SCM U Craiova ar urma să aibă loc luni, 6 mai, la o oră încă nestabilită.

Lasă un răspuns

Close Menu