„S-a încheiat un sezon foarte greu pentru noi”

„S-a încheiat un sezon foarte greu pentru noi”

Meciul decisiv pentru locul al cincilea a fost cel ce a încheiat sezonul pentru ”Leii din Banat”. Aflate mai mereu pe locuri vecine în clasament, SCM Timișoara și BCM U FC Argeș Pitești s-au întâlnit la sala Constantin Jude pentru a decide ordinea în zona pozițiilor a cincea și a șasea în Liga Națională.

Cele două formații se aflau la scorul general de 1-1 și au oferit încă un meci echilibrat. Egalitatea s-a consemnat de 11 ori în acest joc de final al sezonului, iar echipa aflată la conducere s-a schimbat de 15 ori.

Primul sfert a fost câștigat la un punct diferență de oaspeți, care la pauza mare s-au distanțat la 42-36. Încă din sfertul al doilea, jucătorii de talie ai formației noastre, Baciu și Komatina, au acumulat câte trei greșeli personale.

Chiar și cu amenințarea eliminării, pivotul Cătălin Baciu a avut o evoluție bună în sfertul al treilea, ce a consemnat revenirea alb-violeților de pe Bega. Totuși, el a încasat foarte ușor al patrulea fault, ceea ce i-a determinat pe tehnicienii noștri să-l retragă din nou pe bancă.

Ultima perioadă de zece minute a început de la scorul 58-60, iar băieții noștri au răsturnat scorul – au condus cu 66-62 și 68-64 – însă argeșenii au avut finalul mai bun. Din momentul când tabela arăta 70-67 (min. 36), ei au izbutit un ”parțial” de 12-2 și au încheiat meciul cu +7.

SCM Timișoara – BCM U Pitești 72-79 (22-23, 14-19, 22-18, 14-19)

Timișoara: Baciu 18 puncte, 9 recuperări, un capac, Brown 16 puncte, 3 pase decisive, două intercepții, Randolph 11 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, Komatina 8 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Pesakovic 8 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive, Diculescu 6 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, două intercepții, Stojadinovic 5 puncte, două recuperări

Pitești: Jeremic 23 puncte, 5 recuperări

Accidentați, Vukosavljevic și Coconea nu au putut evolua în acest meci. De-a lungul partidei, Timișoara a condus 17 minute și 58 de secunde, iar Piteștiul 15 minute și 41 de secunde.

„În primul rând, vreau să spun că s-a încheiat un sezon foarte greu pentru noi, din cauza faptului că nu am putut face extra-transferuri și au existat unele întârzieri salariale, dar cu toate acestea am fost aproape de semifinale și de calificarea în F4-ul Cupei României. În ceea ce privește meciul, felicit echipa din Pitești. A câștigat pe merit, după o confruntare în care am fost dominați. Ei au jucat mult mai bine fazele de final, au avut procentaje foarte bune la trei puncte și la libere și au avut o rotație mai lungă – nouă oameni, față de șapte jucători folosiți de noi. În schimb, noi am luat unele decizii pripite, am forțat aruncările de afară și nu ne-a intrat”.

Cristian Bota, antrenorul SCM Timișoara

Lasă un răspuns

Close Menu