Adam Mirkovic, în alb-violet. Sârbul este la prima experiență în baschetul românesc

Adam Mirkovic, în alb-violet. Sârbul este la prima experiență în baschetul românesc

Baschetbalistul sârb Adam Mirkovic a devenit jucătorul formației noastre și se va afla la primul sezon în România.

Adam a evoluat pentru două echipe din fostul spațiu iugoslav, în precedentul sezon: BC Ulcinjska Rivijera (Muntenegru) și OKK Sloboda Tuzla (Bosnia). Cele mai multe partide – 18 – le-a jucat pentru Ulcinjska, fâcând parte din formula de start în 16 dintre ele. La echipa din Muntenegru, a avut medii de 10,39 puncte, 5,44 recuperări, 2,39 pase decisive și 1,50 recuperări/meci.

Citiți și: Căpitanul deschide lista: Nikola Pesakovic și-a prelungit contractul

Născut la 13 noiembrie 1991, în Belgrad, și înalt de 201 cm, Adam Mirkovic poate evolua pe posturile 3 și 4. El a jucat și în Elveția, în sezonul 2015/2016, la Alte Kanti Aarau, dar și în Serbia, la Jagodina, orașul natal al fostului nostru jucător și actual scouter, Nenad „Șone” Markovic.

„Adam se încadrează în concepția noastră pentru viitorul sezon, în special pentru că acoperă mai multe posturi. În atac se prezintă mai degrabă ca un jucător de echipă decât ca un marcator, însă este în primul rând un baschetbalist util în ambele faze, defensivă și ofensivă. Are și experiență internațională, este ceea ce trebuie proiectului nostru”.

Dragan Petricevic

Lasă un răspuns

Close Menu