„Leul american” rămâne alături de „leii” din Banat

„Leul american” rămâne alături de „leii” din Banat

Sherwood Brown a ales continuitatea. Americanul născut la 2 august 1991 va continua alături de echipa noastră, la care sosea în vara anului trecut.

Jucător înalt de 1.93 metri și care evoluează la poziția 3, Brown a fost foarte apreciat de suporterii timișoreni și a contribuit din plin la multe dintre victoriile obținute în sezonul 2018/2019.

Sherwood Brown nu a lipsit de la nici unul dintre cele 34 de meciuri de campionat disputate de echipa noastră. El a avut medii de 13,4 puncte, 5,6 recuperări, 1,8 pase decisive/partidă, cu un index mediu al eficienței de 14,41.

Reperele sale sunt meciul cu Piteștiul, din Top 6 (la 1 aprilie 2019), când a adunat 30 puncte și 12 recuperări, și înfruntarea cu Dinamo, din grupa locurilor 5-8 (la 15 mai 2019), când a reușit 26 puncte și 11 recuperări.

Sherwood a ajuns la Timișoara de la Al Ittihad, formație din Arabia Saudită, după ce jucase anterior la Florida Gulf Coast (NCAA, SUA), Maccabi Haifa (Israel), Maine Red Claws (G-League, SUA), Fuerza Guinda de Nogales (Mexic) și Byblos Club (unde a cucerit cupa și supercupa Libanului, în 2016).

Americanul a făcut impresie în România și cu pletele sale, ce au o poveste interesantă: ”Nu mi-am mai tuns părul de aproape 15 ani. Sunt născut în zodia Leului, iar leul are coamă. Eu am coamă, leul are coamă, lucrurile se leagă”, afirmă extrema care acum face parte din trupa ”leilor din Banat” și căruia, în timpul liber, îi plac Play Station-ul și filmele horror.

„Sherwood Brown este tipul de jucător pe care și-l doreste orice antrenor. Este un om de echipă, harnic, neconflictual și care face foarte bine ambele faze ale jocului. Este puternic pe pătrunderi, are mână bună de la trei puncte şi de la libere. În câteva cuvinte, este un jucător esențial în cadrul grupului”

Ilie Triţoiu, președintele Baschet SCM Timișoara

Lasă un răspuns

Close Menu