Anders Abu Teir: „Sunt foarte încântat să mă alătur clubului din Timişoara”

Anders Abu Teir: „Sunt foarte încântat să mă alătur clubului din Timişoara”

Grupul jucătorilor U23 din echipa noastră propune de astăzi un nume nou. Este vorba despre un baschetbalist de poziția 3, ce vine de la U-BT Cluj-Napoca, Anders Abu Teir.

Anders s-a născut în Danemarca, la Nykøbing, pe 14 august 1997, dar la vârstă de opt ani familia sa a ales Clujul. Acolo a început baschetul, când avea zece ani, la U-BT. Aceasta a fost singura echipă la care a jucat până în vara acestui an, când a acceptat oferta clubului nostru.

Abu Teir a fost în patru rânduri campion național de juniori, cu U-BT Cluj-Napoca, la categoriile U14, U17, U18 și U20. A avut două convocări la loturile naționale U14 și U20.

Sezonul trecut, cu U-BT Cluj, el a făcut parte din lotul care a cucerit Supercupa și Cupa României, dar și bronzul Ligii Naționale. A jucat în șase meciuri de campionat, cu o medie de patru minute și cinci secunde/partidă.

„Sunt foarte încântat să mă alătur clubului din Timișoara. Pe de o parte, sunt entuziasmat și nerăbdător să joc pentru această echipă, în sezonul ce urmează, pe de altă parte sunt puțin emoționat, căci plec prima oară de acasă, iar Timișoara este orașul ales. Mereu mi-au plăcut provocările și sunt gata să mă acomodez. Am auzit doar lucruri bune despre antrenorul Dragan Petricevic și sunt sigur că sub coordonarea sa vom reuși să ajungem la potențialul maxim ca jucători, iar ca echipă să ne atingem pentru sezonul 2019/2020”.

Anders Abu Teir

Bun venit în alb-violet, Anders!

Foto: Manases Sandor | u-bt.ro

Lasă un răspuns

Close Menu