„From Mirel with Love”: Mirel Dragoste se îmbracă în alb-violet

„From Mirel with Love”: Mirel Dragoste se îmbracă în alb-violet

Echipa noastră și-a asigurat serviciile unui baschetbalist din naționala de seniori a României. Mirel Dragoste va juca sezonul viitor în echipamentul alb-violet de la SCM Timișoara. Născut la 24 ianuarie 1995, la Cluj, Mirel a evoluat în ultimele trei sezoane la CSU Sibiu, cu care anul acesta a cucerit Cupa României și a devenit vicecampion național.

Mirel, de ce ai ales Timișoara?

Am ales SCM Timisoara pentru ca simțeam ca am nevoie de o schimbare în cariera mea și de o nouă provocare. Sunt fericit pentru decizia pe care am luat-o si că m-am alăturat noului proiect al unui club cu istorie bogată. Sunt nerăbdator să încep pregătirea cu echipa și mă bucur că am onoarea să mă aflu sub comanda unui nou antrenor și a unui staff care au ambitii foarte mari.

Ce așteptări ai, cum vezi viitorul sezon?

După cum se poate vedea, echipa nu va fi foarte diferită față de sezonul trecut. S-a păstrat nucleul jucătorilor străini și cred că acesta e un lucru important. Sunt sigur că vom face o figură frumoasă în acest sezon. Eu personal, voi face tot ce imi stă în putință sa ajut echipă în fiecare meci.

Ești convocat la nationala de seniori și se apropie o nouă rundă de calificare la Euro 2021…

Sunt mândru si fericit că am fost convocat din nou in cadrul lotului de seniori. Urmează să începem pregătirea zilele următoare, iar grupa din care facem parte este una accesibilă. Sper să ne pregătim cât de bine putem în această perioadă și la ora meciurilor oficiale să fim concentrați și să demonstrăm de ce suntem în stare. Totul depinde doar de noi și de dorința noastră de a ieși învingători din această grupă.

Mirel Dragoste va sosi la echipă la finalul lunii august, deoarece tricolorii vor juca luna viitoare în precalificările la Campionatul European din 2021 (faza a treia), într-o grupă cu Slovacia și Cipru, din care prima clasată va merge în grupele principale ale preliminariilor. La lotul național, Mirel va lucra și cu Nenad Markovic, scouter-ul echipei noastre, care este „secund” al tricolorilor.

Jucătorul de 184 cm a pornit în baschetul mare din orașul natal, la U Mobitelco Cluj, a mai jucat la Universitatea Cluj și Gaz Metan Mediaș și a cunoscut consacrarea la CSU Sibiu, unde a petrecut ultimele trei sezoane. În cea mai recentă ediție a Ligii Naționale, Dragoste a evoluat în 36 de partide cu medii de 3,8 puncte, o recuperare și o pasă decisivă/partidă.

În Cupa României, Mirel a avut o contribuție semnificativă în finala cu CSM Oradea, câștigată cu 88-78. Fundașul a înscris 11 puncte, cu procentaj 100% (3/3) la aruncările de trei puncte.

Dragoste a fost unul dintre jucătorii importanți ai naționalei de seniori a țării noastre la cea mai recentă competiție oficială, faza a doua a precalificărilor la Euro. În patru meciuri cu Macedonia și Kosovo, proaspătul nostru jucător a evoluat în medie 27 de minute/meci, cu cifre de 10.0 puncte, 3.3 recuperări, 1.8 pase decisive/joc.

Bun venit la Timișoara, Mirel!

Foto: www.fiba.basketball

Lasă un răspuns

Close Menu