Amaury Gorgemans, primul jucător belgian din istoria clubului nostru

Amaury Gorgemans, primul jucător belgian din istoria clubului nostru

Echipa noastră va începe la toamnă al 33-lea sezon consecutiv în elita baschetului masculin românesc și îl va aborda cu un pivot belgian în lot. Este vorba despre Amaury Gorgemans, care a jucat în ultimele opt sezoane în EuroMillions Basketball, prima divizie a țării sale natale.

Gorgemans vine de la una dintre semifinalistele campionatului, Basic-Fit Brussels. Formația din capitala Belgiei a terminat sezonul regular pe locul al patrulea, apoi a învins în sferturi Belfius Mons (2-0 la partide), dar a cedat în penultimul act cu Antwerp Giants, câștigătoarea sezonului regular (0-2).

Amaury – născut la 9 martie 1992, 213 cm, 107 kg – a avut în precedentul sezon medii de 4.5 puncte, 2.8 recuperări, 0.2 pase decisive/meci, în 26 de partide. El nu a făcut parte din cinciul de start în nici una dintre ele, având o medie de 11.8 minute/partide. Cea mai bună prestație a sezonului 2018/2019 a reușit-o în victoria cu Kangoeroes Basket Mechelen (68–61), din sezonul regular, când a adunat 16 puncte, 4 recuperări, în 25 minute pe parchet. Mechelen este formația unde campionatul trecut a evoluat Alexandru Olah, jucătorul format la CSS Bega Timișoara.

Noul nostru pivot se află la prima experiență în afara țării sale natale. Ca senior, a jucat doar în liga de elită a Belgiei: șase sezoane la Belfius Mons-Hainaut (2011–2017), câte unul pentru Spirou Charleroi (2017/2018) și pentru Basic-Fit Brussels (2018/2019).

Cu echipele din Mons și Charleroi, Gorgemans a evoluat și în cupele europene, în Eurochallenge și în Europe Cup.

„Gorgermans este un pivot mobil, un strech 5, care pentru înălțimea lui se mișcă destul de repede. Nu reprezintă un clasic post-up 5, ci calitatea lui principală este mobilitatea. A contat foarte mult și dorința lui de afirmare într-un campionat diferit de cel belgian și din primele discuții am simțit că acest jucător va aduce un plus de energie, chiar dacă nu este fundaș sau extremă”.

Dragan Petricevic, antrenorul SCM Timișoara

Lasă un răspuns

Close Menu