Transferăm încă un jucător din naționala de seniori. Bogdan Popa este baschetbalist U23

Transferăm încă un jucător din naționala de seniori. Bogdan Popa este baschetbalist U23

Pe Bogdan Popa l-am contactat în cantonamentul echipei naționale de seniori pentru prima declarație în calitate de jucător al Timișoarei. Noul nostru pivot se află cu începere din această săptămână în tabăra de pregătire de la Ploiești, unde tricolorii se antrenează pentru FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers.

Ploiești este chiar orașul natal al lui Bogdan. Născut la 4 iunie 1997, Popa a fost crescut la CSS Ploiești, apoi a evoluat la CSU Ploiești, înainte de a trece la Steaua București, în 2015. Cu clubul din Capitală a luat bronzul Ligii Naționale în 2016 și a fost vicecampion în 2017 și 2018.

În sezonul trecut, pivotul de 212 cm a jucat pentru SCM U Craiova, echipa care s-a calificat în cupele europene, în premieră pentru istoria clubului

Oltenii au depășit în sferturile de finală chiar echipa noastră, după o dispută extrem de echilibrată, încheiată cu 3-2 la partide.

Bogdan Popa a avut 2.4 puncte și 1.7 recuperări, în 15 partide jucate în sezonul 2018/2019 al Ligii Naționale. Cea mai bună evoluție a reuit-o într-un joc cu Dinamo București, când a adunat 8 puncte, 7 recuperări, în 12 minute și 54 secunde de prezență pe teren.

„Mă bucur că în acest sezon voi avea șansa să joc într-un asemenea colectiv puternic, la Timișoara. Sunt convins că prin determinare, muncă asiduă si, bineînțeles, prin susținerea fanilor vom atinge împreună toate obiectivele propuse pentru acest sezon competițional”.

Bogdan Popa

Bogdan a fost părtaș la cea mai mare performanță a baschetului românesc din ultimii ani, promovarea naționalei U20 în divizia de elită a Campionatului European, obținută în 2017. Popa a făcut un joc foarte bun chiar în partida decisivă pentru accesul în divizia A, semifinala cu Rusia. El a contribuit cu 15 puncte și 7 recuperări, la victoria tricolorilor noștri, 87-79.

Bun venit la Timișoara, Bogdan!

Foto: www.fiba.basketball

Lasă un răspuns

Close Menu