„Discutăm des despre Timişoara, despre ceea ce a fost şi ceea ce va fi”

„Discutăm des despre Timişoara, despre ceea ce a fost şi ceea ce va fi”

Echipa națională de baschet masculin a României se află în fața ultimelor două partide din precalificările la Campionatul European, ediția 2021. Trei „alb-violeți” se găsesc sub tricolor și trăiesc emoțiile acestor meciuri decisive. Scouterul Nenad Markovic – ”secund” la echipa națională – și jucătorii Mirel Dragoste și Bogdan Popa se pregătesc la Ploiești, acolo unde România a depășit Slovacia (85-68), iar sâmbătă (17 august) va întâlni Cipru. 

Anterior, tricolorii au învins Cipru, în deplasare, 85-70, și au maximum de puncte din primele două partide. În celelalte două confruntări, Slovacia a trecut de Cipru, de două ori: 67-60 (acasă) și 83-79 (în deplasare).

– „Șone” Markovic, cum au fost primele două partide?

Au fost dificile și ne bucurăm că le-am câștigat. Nu vom ține cont de faptul că ne-am impus la diferențe mari și vom aborda cu concentrare meciurile rămase. Cipru are un grup unit, iar împotriva Slovaciei am luat un opțiune clară pentru a ne atinge obiectivul, adică ocuparea locului întâi și calificarea în faza principală a preliminariilor.

– Sâmbătă, întâlniți Cipru și sunteți favoriți. Ați putea odihni jucători, în perspectiva partidei decisive cu Slovacia? Cum vă faceți calculele?

Nu ne facem niciun fel de calcule, ci ne gândim doar la victorie; tratăm totul cu seriozitate. Rămânem să vedem cu ce lot va veni Cipru, la Ploiești, după înfrângerea de miercuri, cu Slovacia, care i-a anulat orice fel de șanse de calificare. Oricum ar fi, ne propunem să atingem nivelul nostru cel mai bun, să facem încă o victorie și apoi să mergem în Slovacia pentru meciul ultim al grupei.

– Teoretic, vă sunt suficiente o victorie cu Cipru și apoi o înfrângere la mai puțin de 17 puncte în Slovacia, miercuri, 21 august. Crezi că va fi presiune mare la Bratislava?

Cu siguranță va fi. O să avem puține zile să pregătim meciul, în vreme ce Slovacia – care nu joacă sâmbătă – va fi o echipă odihnită. Cunoaștem, însă, armele Slovaciei, știm cine poate fi periculos și vom evolua ca și cum totul pornește de 0-0, nu de la +17 pentru noi. 

– Cum te simți la echipa națională? Lucrezi acolo cu fostul colaborator de la Timișoara, fostul nostru antrenor, Tudor Costescu…

Este foarte frumos. Îmi cunosc bine rolul și împreună cu coach încercăm să facem lucrurile cât de bine se poate. Îi știu stilul de lucru de la Timișoara, așa că nu a mai fost nevoie de acomodare. Suntem un grup unit, nu există vreun jucător care să se ridice mult deasupra grupului, iar această unitate contează mult. 

– Cum se pregătesc Dragoste și Popa? Ai purtat discuții speciale cu ei?

Discutăm des despre Timișoara, despre ceea ce a fost și ceea ce va fi. Sunt fericit că staff-ul i-a ales pe cei doi și sunt convins că vor face o figură frumoasă la SCM Timișoara. Îl știam pe Dragoste, care a prins deja multe minute în precedentele ediții din Liga Națională. Pe de altă parte, Popa a căpătat încredere, aici, la lotul national, și ne poate ajuta la formația de club, mai ales că se înscrie în regula U23. Chiar dacă este foarte înalt, el poate juca și power forward, dovadă fiind cele trei trițe din trei încercări, în meciul cu Slovacia.

– Șone, baftă tuturor la lotul național!

Mulțumim, să fie!

Partida România – Cipru se joacă sâmbătă, de la ora 18,00, la sala „Olimpia” din Ploiești și poate fi urmărită în direct la Digi Sport 4.

Lasă un răspuns

Close Menu